Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’OTAN anóncia lo desplegament de vaissèls e d’avions de combat dins l’èst d’Euròpa

Lo movement se produtz après la reduccion de las delegacions diplomaticas dels Estats Units e del Reialme Unit en Ucraïna

Tèxte legit

L’OTAN a anonciat que sos estats sòcis avián decidit de desplegar de vaissèls e d’avions de combat addicionals dins l’èst d’Euròpa. Aquel movement se produtz après la decision dels Estats Units e del Reialme Unit de demesir lor preséncia diplomatica en Ucraïna per paur d’una invasion russa, çò dison.
 
Dins un comunicat, l’aliança atlantica soslinha que qualques estats an ja anonciat que desplegarián d’avions e de vaissèls dins los jorns a venir. Dins aquel sens, remembra que Danemarc enviarà una fregata en mar Baltica e sèt avions F-16 en Lituània. Atanben, ditz que l’estat espanhòl “a mandat de vaissèls que jonheràn las fòrças navalas de l’OTAN, e considèra d’enviar d’avions de caça en Bulgaria”.
 
En mai d’aquò, l’OTAN recòrda que los Païses Basses preveson de desplegar d’avions de caça, del temps que l’estat francés e Romania se son meses a disposicion dels besonhs del comandament de l’aliança atlantica. “Los Estats Units an mes en evidéncia tanben que considèran d’aumentar lor preséncia militara dins l’èst d’Euròpa per mejan de l’Aliança”, çò apond lo comunicat.
 
Ièr diluns, lo ministre dels Afars estrangièrs de l’Union Europèa rescontrèt lo secretari d’estat estatsunidenc, Anthony Blinken, per analisar e partejar los diferents vejaires sus la crisi en Ucraïna. Blinken, que la setmana passada s’èra entretengut amb son omològ rus, a avertit que los Estats Units e lors aliats èran lèstes per respondre d’un biais rapid e energic a una eventuala invasion.

 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
6.

-PAX DOMINI sic semper vobiscum.
-Et cum espiritu.
-Dona nobis PACEM.

Donatz vos la PATZ.

Oton no anutjetz pus !

  • 2
  • 1
francesc palma
5.

Alí Babà e los quaranto de l'Oton juegan a far guerretas luènh d'Americo. Los ioncos de la pentogono abans jugaven amb tomar las torres bessonas, e ara que ja las an tomades estan avorrits e non saben que far, doncas a far maniobras a prop de Russia a veire que passa. Son uns psicopatas que jugan amb la vida de la gent. Amb los xinesos, ara o an daissat correr e s'entretenen amb Europa, que per cert i a molts de països que no volen saber res de maniobretas, perquè los russos no los talhen lo gas natural que los va molt ben per s'escalfar ara que fa fred. Colha de folhs fachistas.

  • 3
  • 5
Helix Potin & Roue Ma Nid Hô
4.

Pareis que Prou Vin Sauna Si Hou'n eisitarà pas a engatjar las fòrças totas de la FPU (Federacion dels Païses Units) dins aquel afar. L'ONU a sonat la poderosa FPU a pus de retenguda . La Federacion Intergalactica a tanben fach saupre que seguissia aquò amb la preocupacion mai granda. Lo mond e l'univers entièr retènan lor buf, ansiosament penjats a la decision de Prou Vin Sauna Si Hou'n. De sègre...

  • 5
  • 4
ltrobat
3.

#2 A còps, l'istòria que pròva lo contrari.
Que i a exemples de país qui an amuishat clarament la loa volontat d'anexar lo vesin abans d'at har.

  • 8
  • 1
Batko
2.

Soi pas un especialista de l'estrategia, mes la logica mostra clarament que, quan un país vòu invasir un aute, hè pas brica çò que hèn los Russes. Per atacar, l'utís milhor es la suspresa, e lo cinema de l'armada russa dempuèi un mes pròva, s'ac calèva, qu'an pas brica la mira d'atacar. Mes una miaça de guèrra, aquò servís a cadun en mestior de politica interiora e nòste president va jogar "lo qu'a pas paur a Potin", a unas setmanas d'una eleccion, un astre vertadièr per eth.

  • 14
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article