Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo parlament francés enebís las “terapias” de conversion, “res a garir”

Las practicas aplicadas al collectiu LGBTI per ensajar d’alterar lor orientacion sexuala o lor identitat o expression de genre son desenant un delicte punit de preson

Tolosa, 18 de junh de 2011
Tolosa, 18 de junh de 2011 | Guillaume Paumier

Tèxte legit

Lo parlament francés a adoptat definitivament la lei qu’enebís las “terapias” de conversion, valent a dire las practicas pseudoscientificas e perniciosas aplicadas a de personas omosexualas o transgenres per ensajar d’alterar lor orientacion sexuala o lor identitat o expression de genre. Atal s’es creat un nòu delicte dins lo còde penal francés que punís aquelas practicas d’almens dos ans de preson e 30 000 èuros de multa.
 
“Siam-ne fièrs”, çò a dich Macron a prepaus de l’aprobacion de la lei. “Aquelas practicas indignas an pas lor plaça dins la Republica. Pr’amor qu’èsser se meteis es pas un crime, pr’amor que i a pas res a garir”.
 
Lo projècte de lei s’èra ja aprovat a l’Assemblada Nacionala francesa lo 5 d’octòbre passat e es passat pel Senat, que i a ajustat que las simplas invitacions a la prudéncia e a la reflexion adreiçadas a una persona que vòl far un cambiament de sèxe sián pas castigadoiras segon aquela nòva infraccion. Per tant, dimars passat s’aprovèt a l’Assemblada Nacionala francesa lo tèxt definitiu, totjorn a l’unanimitat.
 
Aquelas “terapias” que pretendon de “garir” los LGBT son pas gaire conegudas en França e son de mal quantificar. En 2019, la deputada Laurence Vanceunebrock (LREM) e lo deputat Bastien Lachaud (LFI) raportèron “una centena de cases recents”, en tot exprimir lor alarma davant “l’aument de las denóncias”.
 
D’aquelas “terapias” n’i a de religiosas, amb de cridas a l’abstinéncia e de sesilhas d’exorcisme; de pseudomedicalas amb de tractaments ormonals, d’ipnòsi e mai d’electrochòcs, e de socialas quand se fòrça los “pacients” de se maridar del biais eterosexual.
 
En Euròpa, aquelas pretendudas terapias son ja enebidas a Malta e en Alemanha. Als Païses Basses e al Reialme Unit se pren de mesuras semblablas a las votadas pel parlament francés. En Canadà, los deputats aprovèron un projècte de lei a la fin de junh.
 
De seguir suls rets socials l’etiqueta #RienAGuerir.

 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Daniel Codina Padrós Salt
7.

La psiquiatria ens droga però no pot impedir que pensem.

  • 2
  • 0
Pascau
6.

#3 Waou! Que soi segur a 95% de pas estar d'acòrd dab la vòsta protestacion ... mes ne soi pas briga segur de l'aver compresa!
Voletz plan desvelopar svp?

  • 2
  • 0
Artus Peiròla de Provença
5.

Coma qué, avans leis eleccions, l'Estat francés comença de s'interessar ai drechs umans

  • 2
  • 9
Seny i Seny...
4.

#2 Se cal maufisar amb lo "bon" sens, qu'es sovent aquel del poder en plaça ! Coma lo "bon" dieu.

  • 11
  • 1
TOUT sauf Macron
3.

Doncas, d'ara endavant la psicanalisa es un delicte ? M'espanta pas d'aquela equipa de maufatans nevrosats que nos govèrnan !

  • 13
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article