Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Belgica prepausa la setmana de quatre jorns e reconeis lo “drech de desconnectar”

“Aqueles cambiaments se faràn a la demanda de l’emplegat, e l’entrepresa deurà aduire de bonas rasons per los refusar”, çò a dich lo ministre de l’emplec

| worldakkam.com

Tèxte legit

Lo govèrn de Belgica a aprovada una proposicion de reforma del mercat del trabalh que permetrà als salariats del país de causir una setmana de trabalh de quatre jorns. Coma part de la proposicion, l’executiu reconeisserà tanben lo “drech de desconnectar” e d’ignorar de messatges restacats al trabalh fòra de l’orari de trabalh.
 
La proposicion de reforma concedirà als obrièrs bèlgas la possibilitat de sollicitar una setmana de quatre jorns pendent un periòde d’assag de sièis meses. Dins aquel nòu sistèma, las oras trabalhadas serián las meteissas qu'ara (38), mas se concentrarián dins quatre jorns. Tanlèu acabat aquel periòde d’assag, los salariats poirián decidir se mantenon la setmana de quatre jorns o se tornan al format original de cinc jorns.
 
“Aqueles cambiaments se faràn a la demanda de l’emplegat, e l’entrepresa deurà aduire de bonas rasons per los refusar” çò a explicat lo ministre bèlga de l’emplec, Pierre-Yves Dermagne, dins la conferéncia de premsa de presentacion de la reforma. “La reforma beneficiarà, sustot, als que voldràn passar mai de temps amb lors enfants”, çò a apondut lo ministre.
 
Ara, l’intrada en vigor de la proposicion de reforma pòt esperar qualques meses, pr’amor que lo document deu èsser aprovat pel parlament del Plan País.
 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

La cuca qu\'atissa
1.

Me sembla qu’aquò es la prumièra plega d’un projecte mai grand, probable al nivèl europenc.

Se sembla quicòm de plan en teoria pausa d’autres embarcs, se lo nombre de jorn de trabalh demesis, lo nombre oras de trabalh aumenta dins los quatre jorns que damoran trabalhats.

Per las familhas va caler trobar mai de gardas pels mainatges e daissar los grandets sens agach e se pausar mai tard a l’ostal.

Puèi se sap tanben que mai la jornada es longa mai la productivitat demesís, es una perda de productivitat a l’asuèlh.

Complicacions per les antrepresas qu’auràn los que trabalhan 5 jorns e los que trabalhan 4 jorn,
ambe d’oraris disparièrs.

  • 1
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article