Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De ratapenadas de Laos poirián èsser a l’origina del SARS-CoV-2

O assolida un estudi de l’Institut Pasteur publicat dins la revista Nature

| stuart anthony

Tèxte legit

Un estudi fach per l’Institut Pasteur e publicat per la revista Nature assegura que lo coronavirus SARS-CoV-2, que causa la covid-19, poiriá venir de ratapenadas que demòran dins lo nòrd de Laos, près de la frontièra amb China.
 
Las analisis fachas sus 645 ratapenadas de 46 espècias desparièras an mostrat que son portairas d’una granda varietat de coronavirus, dont tres son estrechament restacats al SARS-CoV-2.
 
Aquel estudi dona de vam a la teoria de l’OMS, qu’en març de 2021 diguèt dins un rapòrt que lo virus seriá vengut d’una ratapenada e qu’auriá passat a l’òme per mejan d’un tresen animal. Aquel document escartava tanben que la pandemia aguèsse son origina dins un laboratòri.
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Daniel Codina Padrós Salt
5.

Al Tercer suplement de la Gran Enciclopèdia Catalana (1993) ja hi apareix l'article "coronavirus", amb una breu informació sobre el microorganisme.

  • 0
  • 3
Pitaluga
4.

Cada còp que se tòrna pausar la question d'una error de laboratòri, se trapa un novèl boc emissari. Aqueste còp, coma as ratas penatas de China aquò marcha pas, ara son las de Laos, çò qu'a d'escaufits racistas : es l'estrangièr.
Lo laboratòri Pasteur tanben li lèpa lo cuol a China ?

  • 7
  • 7
La cuca qu\\\'\\\'atissa lo leon
3.

Vertat que s'en sap pas de tròp, cadun al fial de las parucions scientificas ou pas es estirgonhat d'un band o d'un autre. L'afar es fosca !

  • 5
  • 0
Ratapinhata in memoriam
2.

Las ratapenadas de Laos, eh ? Plan trobat ! Disculpa China, e en pus desvia l'atencion del laboratori bacteriologic de Wuhan sopçonat per maites scientifics (pas solament americans ! ) d'èsser l'origina accidentala d'aquel virus farlabicat. Aquel laboratori de tria installat per França, que geinada e mecosa, contunha de denègar ferotjament la pista del virus escapat per error. Al punt que lo Macron a ordonat de clavar per cinquanta ans jos l'estampèl "secret defensa" tot lo tratament de la crisi del covid pel seu govern. E pels sceptics que se demandarian perque China a vigorosament enebit a la comission scientifica internacionala d'enquistar seriosament sul laboratori franco-chinès de Wuhan, aquela brava França lor porgis (per l'intermediari de son institut Pasteur) la ratapenada laociana. Pas segur qu'aquesta tèsi que tira una espina del pé a China e a França tenga la rota longtemps...

  • 16
  • 4
Delbòsc
1.

Justament, la China ven de bastir un camin de fèr au Laòs, çò qu'es estat l'ocasion d'installar de colons nombroses. Compte tengut de las costumas chinesas, lo Laòs farà lèu partida de l'integritat territoriala de la RPC e i demorarà per l'eternitat. I a en China una concepcion mistica del principi comunista o imperialista : « çò qu'es a nosauts es a nosauts, çò qu'es a vosauts es negociable ».Es pas imaginable que lo Laòs, quand comprendrà que los abitants chineses son en realitat de colons, aurà la fòrça de los expulsar.

Mès enfin, per tornar al coronavirus, la preséncia de colons chineses al Laòs explica benlèu la difusion de l'epidemia en China e après dins lo monde entièr.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article