Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

La Republica Dominicana a començat de bastir un mur sus sa frontièra amb Haití

Las organizacions umanitàrias considèran que congrearà “de xenofobia e de racisme”

Tèxte legit

La Republica Dominicana a començat de bastir un mur sus sa frontièra amb Haití. Tendrà 160 quilomètres e se levarà sus aperaquí la mitat de la frontièra dels dos estats qu’ocupan l’illa d’Haití. Segon lo president dominican, Luis Abinader, la tòca es de contrarotlar l’immigracion, e es previst que siá bastit d’aicí a 9 meses. Las organizacions umanitàrias considèran que congrearà “de xenofobia e de racisme”.
 
Fins a la dictatura de Rafael Trujillo (1930-1961), la frontièra èra constantament traversada per de milièrs de familhas que demoravan d’un costat e de l’autre, çò qu’agradava pas brica al dictator. En consequéncia, entreprenguèt lo Massacre dels Haitians de 1931 en tot tuar mai de 20 000 d’haitians qu'abitavan près de la frontièra.
 
 




abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article