Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Abcazia reconeis las republicas autoproclamadas de Donetzk e Luhansk

En 2014, una susmauta de l’oposicion forcèt un cambiament de govèrn e l’integracion republica caucasenca dins l’airal geopolitic rus

| Fòto oficiala del president d’Abcazia, Aslan Bzhania

Tèxte legit

Lo president d’Abcazia, Aslan Bzhania, signèt dissabte passat la reconeissença de las republicas popularas autoproclamadas de Donetzk e Luhansk en plena invasion russa d’Ucraïna. “Soi segur que tota la societat abcaza aprovarà aquesta decision”, çò diguèt. Puèi, dins un discors al pòble, Bzhania assegurèt qu’Abcazia seguissiá atentivament la situacion en Donbass.
 
De remembrar qu’Abcazia visquèt una crisi politica en 2014 restacada a l’economia, la construccion nacionala e la relacion amb Russia. Las protèstas de l’oposicion finiguèron que faguèron fugir lo president d’alavetz, Aleksandr Ankvab, que denoncièt un “còp d’estat”. L’oposicion criticava la marrida gestion economica e la concession del ciutadanatge abcaz als georgians etnics. A mai, volián que la republica caucasenca intresse dins l’union doanièra dirigida per Moscòu. Tot semblava una cortina de fum  per integrar Abcazia dins l’airal geopolitic rus, qu’ara se ven de confirmar.
 

abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Confètis
1.

A l'ora qu'Ucraïna tota es envasida, que la guèrra es totala, que i a jà mièg million de refugiats, que l'ONU ne prevei set, que la menaça nucleària es brandida per Russia, qu'Europa se trapa mai seriosament que jamai dempuèi 1945 al lindau d'una tresenca guèrra mondiala, aquesta reconeissença abkasa es pus qu'anecdotica. De parpèlas d'agaça !

  • 12
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article