Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’Union Europèa armarà Ucraïna e barra l’espaci aerian a Russia

Se cèrca de contrar un Putin sens limits qu’a ja brandida la menaça nucleara

Tèxte legit

L’Union Europèa a promés de fornir d’armas a Ucraïna, per contrar un Putin sens limits qu’a ja brandida la menaça nucleara. Atal, los 27 sòcis de l’UE an pachat de mandar d’armas per una valor de 450 milions d’èuros per que los ucraïneses pòscan afrontar l’invasion russa, çò a declarat lo naut representant de la politica exteriora de l'Union Europèa, Josep Borrell. A mai s'enviarà tanben de carburant e de material sanitari, per una valor de mai de 50 milions d’èuros. Puèi, la presidenta de la Comission Europèa, Ursula von der Leyen, a anonciat lo barrament de l’espaci aerian a tot avion rus, lo durciment de las sancions contra Russia e Bielorussia.
 
Lo roble rus es tombat d’environ un 30% de sa valor. Es un dels primièrs senhals de l'eficacitat de las sancions economicas.
 
 
Ucraïna dins l’Union Europèa
 
D’autre latz, von der Leyen a dich dins una entrevista a Euronews que voldriá qu'Ucraïna poguèsse far partida de l'Union Europèa. Aquela declaracion arriba qualques oras après qu'Eslovaquia a reclamat un mecanisme especial per l'accès rapid d'Ucraïna a l’UE.
 
 
Ajudas als refugiats
 
Per ara, l’UE es a establir un mecanisme que done responsa a l'arribada massissa de ciutadans d'Ucraïna en Polonha, Eslovaquia, Ongria e Romania en fugissent la guèrra. Se prepausa de concedir lo permés de residéncia als refugiats e de lor donar accès a l’educacion, a las ajudas socialas e a l’atencion medicala mentre que s’examina l’asil.

 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Occitan d Oc
5.

#3 Calha-te, fr.desouche !

  • 9
  • 8
Mai Republica es abordida mai legiférís !
4.

Dins lo Dombas dempuèi 2014 aqui un testimoniatge :

https://www.youtube.com/watch?v=cdETdJfYDhw

https://www.youtube.com/watch?v=ynGCGIWoTz4

  • 2
  • 10
Mai Republica es abordida mai legiférís !
3.

Dins lo Dombas dempuèi 2014 aqui un testimoniatge :

https://www.youtube.com/watch?v=cdETdJfYDhw

  • 2
  • 7
Mai Republica es abordida mai legiférís !
2.

Auriam volgut renforça l'aligança China-Russia aurian pas fach milhor...

  • 5
  • 5
pierre lachaud
1.

En Ukraina i avia deja de las armas acumuladas e daus mercenarias infiltrats dins los manifestants anti-russes. L'Ukraina era pas liure; era dominada per los colons occidentaus (UE e US). Los ukrainiens son pas anti-russe dins lòr ensemble mas la clica occidentala z'es.
Potina es dins lo mesme cas que Sadam Hussein o ben kadafi a la diferença qu'a lo poder uei de s'opausar a l'occident. L'argent de l'occident vai en granda partida de las vaccinacions e daus medicaments chimics.
Los leaders d'Irak e de la Libia volian un pais liure e poder esser paiat dins las devisas de l'òr pais. Es lo cas de Putin. L'òm sap coma los bombardements en Irak e en libia an transformats aqueus pais Paubretat e imigracion an remplaçat lòr developament economic.
Dempuei l'assassinat de Kennedy los attentats daus 11 septembre 2001 los Estats-unis an totjorn estat en guerra, seman la paubretat e l'imigracion tot en preservant lo trafic de drògas. Trump a semat la patz mas de las elccions fraudulosas l'an empeschats de continuar.
Loa messonjas coran a la vitessa de l'ascensor. La vertat monte los eschaliers mas es arieba totjorn a triumfar..

  • 3
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article