Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaComengeNebosan

Sant Gaudenç: s’alestís amb vam la 17a edicion de Passa-Pòrts

Lo festenal comengés de la cultura occitana se tendrà del 28 de març al 3 d’abril venents amb un programa de tria

| Eth Ostau Comengés

Tèxte legit

Se sarra la 17a edicion de Passa-Pòrts; lo festenal comengés de la cultura occitana se tendrà ongan a Sant Gaudenç del 28 de març al 3 d’abril.
 
Espelit en 2004, Passa-Pòrts es ara un festenal conegut e reconegut. S’agís d’una veirina de la cultura occitana que s’adreiça als occitans, que sián occitanofòns o pas, per far reviure la passion de la cultura e de la lenga del país.
 
Al programa d’ongan i a d’exposicions, de projeccions del filmes en occitan, d’estagis de cant, de danças e de qualques instruments tradicionals, de passejadas, de lecturas, de conferéncias, de concèrts e de balètis. Lo Passa-Pòrts de 2022 compren d’artistas de Comenge e d’endacòm mai coma l’aranesa Alidé Sans, Arredalh, Joan Miquèu Espinasse, Camille en Bal. Demest las conferéncias cal soslinhar la del jornalista de L’Express Michel-Feltin Palas a prepaus dels prejutjats lingüistics de l’estat francés.


Passa-pòrts aculhirà tanben, coma es abitual, la dicha Vrespada deths Gafets, ont d’escolans de Comenge e de Bigòrra participaràn a un concèrt d’Alidé Sans e a l’espectacle de Joan Miquèu Espinasse, Còrnamusas occitanas peus nuls.
 
 
Per mai d’informacion
Tel.: +33(0)6 34 95 71 22
Email: contact@ostaucomenges...
Web: http://www.ostaucomenges.org
Pagina Facebook: @ethostau.comenges






 abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Bernatmm Tarba
1.

SENT Gaudenç , se vos platz

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article