Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Mali: almens 27 soldats mòrts dins una ataca jihadista

De grops simpatizants de l’autoproclamat Estat islamic an multiplicat lors agressions après lo retirament de las tropas francesas

Tèxte legit

Almens 27 soldats malians mòrts es lo tragic bilanç d’una ataca terrorista dins un campament militar a Mondoro, dins lo sud del país. I auriá 33 soldats nafrats dont 21 en estat fòrça grèu.  Durant l’ataca,  segon un comunicat de las Fòrças Armadas Malianas, de desenas de presumits terroristas foguèron neutralizats pels militars. Lo campament de Mondoro, près de la frontièra amb Burkina Faso, aviá ja patit divèrsas temptativas d’atacas de grops jihadistas. Una reünion urgenta de l’Estat Major de l'armada maliana es a avalorar la situacion.
 
Al moment d’escriure aquestas informacions, l’ataca l’a pas revendicada cap de grop armat, mas lo mòde operatòri correpond al dels grops jihadistas de la region. A mai, d’informacions oficialas de Mali l’atribuisson a de grops simpatizants de l’autoproclamat Estat islamic, qu’a multiplicat sas agressions après lo retirament de las tropas francesas.
 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article