Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc Bas

Del país Narbonés al Cabardés, Marcejadas audencas

Le chemisier jaune contarà la Resisténcia lo dimars 19 de març a Mossolens, dins l’encastre de Fasètz la Lenga en Cabardés.
Le chemisier jaune contarà la Resisténcia lo dimars 19 de març a Mossolens, dins l’encastre de Fasètz la Lenga en Cabardés.
Lo mes de març es un mes propici als festenals occitans en tèrra d’Aude, que siaguen jove o establit.
 
A Canet d’Aude, serà la segonda edicion d’“Òc en Fèsta” amb quatre rendètz-vos las seradas dels dissabtes (a 20h30): dissabte 2, amb lo grop gascon Los Caps Negues; dissabte 9, amb la pèça de la tropa provençala Companhiá de l’Albatròs: Castanhada (tèxte de Rogièr Pasturèu); dissabte 16, amb un recital de Cristian Almerge; dissabte 23, amb Mans de Breish.
 
A aquelas seradas s’ajusta un rendètz-vos amb lo CIRDÒC per una conferéncia sus la lenga occitana (dissabte 16, a 17h30). (Contact festenal: claude.techene(a)wanadoo.fr)
 
En Cabardés, Fasètz la Lenga organiza sos rescontres ivernals dempuèi 1996 per presentar un programa eclectic, pluridisciplinari, dobèrt e per totes. La manifestacion se dobrirà lo diluns 11 a Ventenac de Cabardés amb una Carta blanca al Claudi Martí.  Dimars 12, a Puègnautièr (Na Loba), la companhiá tolzana Arthémuses presentarà son espectacle multilenga Enfin lo monde. Dimècres 13, Miquèla Stentà serà a Argon per una conferéncia sus las femnas e las dòmnas en Occitania als sègles 12 e 13. Lo dimenge 17, retorn a Ventenac de Cabardés amb un talhièr-cosina de matin e una passejada-descobèrta lo vèspre.
 
S’evocarà puèi la Resisténcia amb l’espectacle supèrbe Le chemisier jaune (dimars 19, a Mossolens). Lo dimècres 20, per la jornada mondiala dels contes, lo Un còp èra serà lançat per la Joseta Codina a Argon.
 
L’edicion 2013 de Fasètz la Lenga en Cabardés se clavarà amb dos rendètz-vos a Vilagalhenc: la taulejada, animada pel grop Fresquèl (divendres 22) e lo concèrt Sul camin, seguit del balèti final (dissabte 23). Unes talhièrs-descobèrtas de l’occitan e l’intervencion de Joseta Codian dins las escòlas dels cinc vilatges partenaris completan la programacion. (Contact: +33 (0)4 68 77 11 90; andre.denat(a)orange.fr)
 
E, en aqueste mes de març en tèrra d’Aude, cal pas doblidar de faire Carnaval: a Carcassona, lo dissabte 9 de març e a Limós cada dimenjada amb lo jutjament que se tendrà lo dimenge 17.
 
Puèi, vendràn d’autres rendètz-vos: du Bartàs animarà una serada al Pré-en-Bulles (Quilhan, dissabte 23), La Rampa jogarà l’Estanquet lo dimars 26 a Castèlnòu d’Arri (Lauragués); La Mal-Cofada cantarà al Teatre dins las Vinhas de Cornèsa lo divendres 29 de març; lo Cercle Occitan de Narbona organizarà sa Serada amb Coriandre lo divendres 5 d’abril, mas aquò es una autra istòria…
 



IEO-Aude

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article