Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Partit Nacional Frison obten un resultat istoric a las eleccions municipalas neerlandesas

La formacion federalista supèra lo 12% dels vòtes e ganha dins tres comunas

La candidatura de l’FNP a la comuna de Noardeast festeja sa victòria
La candidatura de l’FNP a la comuna de Noardeast festeja sa victòria | FNP Fryslân

Tèxte legit

Lo Partit Nacional Frison (FNP) a atench lo nombre pus naut de vòtes de son istòria dins una eleccion municipala: 36 000, environ 10 000 de mai qu’a l’eleccion de 2019. Lo resultat lo tresmuda en lo tresen partit de Frisa per nombre de vòtes, amb mai del 12% del total de la província.
 
Amb lo resultat obtengut a l’eleccion del 18 de març, lo partit a 49 conselhièrs municipals, 10 de mai qu’a las eleccions de fa quatre ans. Dins la capitala de Frisa, Ljouwert, l’FNP passa de dos a quatre conselhièrs (l’11% dels vòtes; lo 6% fa quatre ans), e dins tres comunas ven la primièra fòrça (Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel e De Fryske Marren).
 
L’FNP reclama mai autonomia per Frisa dins de Païses Basses venguts un estat federal.
 
La pojada de l’FNP a luòc dins l’encastre d’una creissença generalizada de partits locals e regionals dins aquelas eleccions municipalas. Dins la província vesina de Groninga, lo Partit pel Nòrd (PvhN) a capitat a intrar dins la comuna de la capitala omonima amb dos conselhièrs (lo 4% dels vòtes).
 
Lo PvhN reclama l’autonomia de las tres províncias del nòrd dels Païses Basses (Frisa, Groninga e Drenta) amb un parlament conjonch.
 
 
 
 
 
Aquesta nòva es adaptada de Nationalia amb qui Jornalet ten un acòrdi de cooperacion.

 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article