Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Peitau: la polícia a espionats los opausants als megabacins

Lo Ministèri de l’Interior francés a installada una camèra militara per espionar de militants ecologistas

Christian Le Guet, pòrtavotz del collectiu “Bassines, non merci!”
Christian Le Guet, pòrtavotz del collectiu “Bassines, non merci!” | Corentin Fohlen / Reporterre

Tèxte legit

La polícia nacionala francesa a installada una camèra militara per espionar de militants ecologistas, çò reconeguèt dimècres passat la prefectura del departament de las Doas Sèvres (lés Deùs Saevres, en peitavin-santongés). Dins un comunicat de premsa adreiçat diluns passat a la redaccion de Le Courrier de l’Ouest, la prefectura reconeis que lo dispositiu de susvelhança descobèrt près de l’ostal del paire de Christian Le Guet, pòrtavotz del collectiu “Bassines, non merci!” (BNM), es plaçat jos l’òrdre del Ministèri de l’interior. “Aquel dispositiu, pausat dins l'estricte respècte de l’encastre legal, es vengut necessari per l'implicacion del collectiu BNM dins l'organizacion de manifestacions qu’an congreats de grèus trebolums de l'òrdre public aquestes darrièrs meses dins lo departament de las Doas Sèvres e dins los departaments vesins”, çò ditz lo comunicat.
 
Lo domicili espionat aculhís regularament de reünions del collectiu BNM. Sèm estats espionats”, çò rapòrta Le Guet a Reporterre. “Aquò pausa la question de la libertat d’expression, de la libertat de se reünir e de s’organizar”, çò precisa.
 
Lo collectiu BNM s'opausa dempuèi fòrça annadas al projècte de collectar e de concentrar l’aiga del palun màger de l’oèst d’Euròpa sus 16 grandas sèrvas d’aiga.
 
Aqueste projècte es portat per la cambra d’agricultura del departament e lo grand sindicat agricòla FNSEA. Pasmens, es un projècte contestat per la Confederacion Païsana e d’associacions environamentalistas pel damatge ecologic del palun e tanben perque beneficiariá sonque als grands agricultors mas non pas als petits ortalièrs del país.
 
Un grand recampament d’oposicion se tendrà aquesta dimenjada.
 
 
 
 
Gael Breysse/Redaccion


 
 
 
 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

E òc, çò que cal susvelhar depend un còp de mai de se sètz poderós o miserable.
Ara, lo Squarzini, pagat per lo Bernard Arnault li cèrca de nièiras a François Ruffin per lo discreditar. Lo meteis Squarzini que s'entrevava de las conversacions dels jornalistas de Le Monde sus los afars Sarkòzy mentre que daissava córrer lo Mohamed Merah...
Aürosament, l'amòrri de l'Elisèu a dich : "Je vous protègerai." Mercé papà Macron !

  • 2
  • 0
Gael
1.

Aquo es perfeitament legal dempuei l adopcion de la lei sus lo rensenhament de 2015.

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article