Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaBordalésLa Grava

Concors d’afichas

Los estudiants occitanofòns e occitanofils de l’Universitat Bordèu-Montanha vòlon mostrar tot çò que rèsta d’occitan dins la lenga dels francofòns del país

Tèxte legit

L’Associacion Bord’òc, qu’amassa los estudiants occitanofòns e occitanofils de l’universitat Bordèu-Montanha, organiza un concors d’afichas per mostrar tot çò que rèsta d’occitan dins la lenga dels francofòns del país.
 
Per participar, cal mandar una o mai d’una afichas en format A3, en PDF o PNG, amb un mot francés que venga de l’occitan, un mot occitan diferent de son equivalent francés e una illustracion liura. Totas las afichas devon conténer la frasa en lenga francesa: “Vous parlez peut-être occitan sans le savoir !" (Parlatz benlèu occitan sens o saber).
 
La data final del concors es lo 10 d’abril e i a doas categoriás de participants, una pels adultes (estudiants e autres) e una pels escolans ont se pòt participar d’un biais individual, en grop o en classa entièra.
 
La còla de Bord’òc organiza lo concors en partenariat amb las associacion Stratejic e SciLaB. Per mai d’informacion podètz escriure a asso.bordoc@gmail...
 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi! 31
2.

Interjeccion retorica de ponctuacion: "-con !/? en francés
Es pas segur que sia quicòm vulgar, l'Interjeccion tan populara, que tantas lengas n'avon...
"-com !/?" en occitan es mai realista, expressiu de manièira, benlèu "com'ac(ò)" çò es "aital"...

  • 0
  • 0
Mèfi! 31
1.

Per fin de destriar objèctivament le demai d'occitan dintre le francitan de grad variable, cal èsser un franchimand autentic. Me remembri del primièr filtre lingüistic dels professors de francés del collègi totis franchimands per encausa, que les regents d’abans n’i tastavan pas res.
Per quant a las classes socialas d’en aut, i crèsen qu’es d’argot tot e mai, que son sociologicament desintoxicats ...

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article