Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Brussèlas prepausa d’enebir las importacions de carbon de Russia mas non pas de son petròli

Lo chaple de civils a Bucha a esmoguda una partida considerabla de la comunautat internacionala

D’imatges per satellit publicats per The New York Times an revelat que maites cadavres èran abandonats per carrièras dempuèi mai de vint jorns, çò que desmentís la version russa
D’imatges per satellit publicats per The New York Times an revelat que maites cadavres èran abandonats per carrièras dempuèi mai de vint jorns, çò que desmentís la version russa | Maxar Technologies / The New York Times

Tèxte legit

La Comission Europèa prepausa als 27 estats de l’Union un nòu paquet de sancions infligidas a Russia que comprenga l’enebicion de las importacions de carbon rus, mas quite per ara las restriccions al petròli. La proposicion de l’executiu comunautari vòl tanben empachar l’accès dels vaissèls russes als pòrts de l’Union Europèa, mas amb d’excepcions pels produches essencials a l’agricultura e l’alimentacion e pels bens umanitaris.
 
Lo cinquen paquet de sancions enebís tanben las transaccions amb quatre bancas russas, dont VTB, la segonda pus granda del país. Brussèlas prepausa tanben que se pòsca pas importar de Russia de produches coma la fusta, lo ciment, de tecnologia, de liquor o de fruches de mar.
 
Lo chaple de civils a Bucha, al nòrd de Kyiiv, a esmoguda una partida considerabla de la comunautat internacionala que se mobiliza per sancionar Russia. Per exemple, l’Union Europèa e los Estats Units an reclamat que se metan en examen los crimes de guèrra perpetrats per las tropas russas. D’imatges per satellit publicats per The New York Times an revelat que maites cadavres èran abandonats per carrièras dempuèi mai de vint jorns, çò que desmentís la version russa, que nèga l’existéncia del masèl.



 abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
3.

A ! Bruxelas a pas esperat la presidéncia Macron per aplicar lo "en même temps".
Amb lo succès que sabèm.

  • 3
  • 0
Mai Republica es abordida mai legiférís !
2.

En despièg de l’embarga de Robinette Biden dempuèi lo 8 de mars sus las importacions de petrol rus, los Estats Unids contunhan a belis uèlhs vesent 100 000 Barrils per jorn la darnièra setmana de mars.

Un còp mai s’averiga que i a las anoncias e çò que se far a l’amagat o pas.

Reverta las promessas dels politics enant cada eleccions e cadun de se far prener a l’anquet de las promessas. Cossi cambiarian ? Fonciona plan e coma cadun o sap se cambia pas d’un sistèm que balha apagansa.

  • 5
  • 4
pierre lachaud
1.

Totjorn los crimes de guerra de Russia. Jamai los crimes de guerra de França o de l'UE o de l'OTAN!
Vertat en deçai de las frontieras, errors de l'autre costat. Es brava la filosofia occidentala. Dins un divorci familial las responsabilitat son totjorn partageadas. En politica exteriora quò es tojorn l'autre qu'es responsable.

  • 0
  • 12

Escriu un comentari sus aqueste article