Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La factura de l’electricitat de l’SNCF poiriá pojar de plusors desenas a plusors centenas de milions d’èuros

La societat ferroviària francesa es la que mai patís l’inflacion dels prèses de l’energia. Pasmens, aquel aument se repercutirà pas sul prètz dels bilhets

| Erich Westendarp

Tèxte legit

La factura de l’electricitat de l’SNCF poiriá pojar de plusors desenas a plusors centenas de milions d’èuros, çò rapòrta La Tribune. La societat ferroviària francesa es lo principal consomaire d’electricitat de l’estat e la que mai patís l’inflacion dels prèses de l’energia. Sa filiala SNCF Voyageurs, encargada del transpòrt de viatjaires, representa ela sola lo 10% del consum industrial de tota França,  çò es entre l’1 e lo 2% del consum total francés.
 
Segons Christophe Fanichet, director general de SNCF Voyageurs, lo consum previst per l’an 2022 es cobèrt al 95% amb una politica de crompa amb dos o tres ans d’anticipacion. Mas lo 5% restant poiriá costar “qualques desenas de milions d’èuros”.
 
Fàcia a 2023, la factura poiriá aumentar fòrça mai significativament. Lo còst addicional poiriá passar alavetz de qualques desenas a de centenas de milions d’èuros, compte tengut dels prèses actuals de l’energia. Per tant, se considèra ara una revision de l’estrategia de crompa per determinar lo melhor moment per completar la cobertura de 2023. L’afar se deuriá decidir dins la segonda mitat d’ongan.
 
Se son a chifrar d’autras estrategias per reduire lo consum d’electricitat sens aver de diminuir la velocitat dels trens. De tot biais, Fanichet assegura qu’aquesta inflacion se repercutirà pas sul prètz dels bilhets.




abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Totes los problèmas de la SNCF, e d'un molon d'autres, venon de çò que las gents demòran pas dins lor cambra coma aviá previst lo Blasi.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article