Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Invasion d’Ucraïna: cronica de la destruccion de Mariupol

Lo jornalista de TV3 Manel Alías es intrat dins l’airal ocupat per l’armada russa, e mòstra cossí los abitants ensajan de subreviure dins una vila destrucha sens aiga ni electricitat

Tèxte legit

La television de Catalonha TV3 ven d’emetre un reportatge de tres minutas sus la situacion dins la vila de Mariupol, principal pòrt ucraïnés de la mar d’Azov que se tròba assetjat per las tropas russas dempuèi una cinquantena de jorns. Lo jornalista Manel Alías, especialista del conflicte en Donbass, es ara intrat dins l’airal de Mariupol ocupat per l’armada russa e mòstra cossí los estatjants ensajan de subreviure dins una vila destrucha sens aiga ni electricitat.
 
Lo reportatge mòstra la destruccion de la vila, comprés lo teatre que lo bombardèron las tropas russas quand de centenats de civils s’èran refugiats dedins. A mai, Manel Alías parla amb qualques ciutadans que planhon lo cambiament radical de lors vidas d’un mes a l’autre.
 
“Soi tornat a Mariupol. I foguèri en 2019 e ai pas reconegut la vila. Sabi pas cossí s’es pogut arribar a un tal ponch. Vaicí lo reportatge ont ensajam de descriure l’indescriptible. Lo sètge de Mariópol, de dintre estant”, çò a escrich lo jornalista sus Twitter.
 
 
 

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article