Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCarcassés

Carcassona. La polícia a tirat sus una veitura per error

| Fabrizio Lonzini
Dimars de ser a Carcassona, la polícia tirèt uèch còps de fuòc sus una veitura menada per una femna de 31 ans, que los policièrs prenguèron per error per un malfactor evasit. Dimècres, la justícia sasiguèt l’inspeccion generala de la polícia estatala francesa (IGPN), çò anoncièt a l’AFP lo procuraire de la Republica, Antoine Leroy.
 
La sasida de l’IGPN permetrà de verificar se lo policièr incriminat faguèt usatge de la siá arma de servici “confòrmament a la reglamentacion en vigor”, çò declarèt Leroy.
 
Lo malfactor en question, que s’èra evasit de l’espital de Besièrs en setembre passat e qu’èra condemnat per violéncias, òm l’aviá vist dins lo meteis endrech qualques minutas abans, dins una veitura identica a la que foguèt atacada, segon las explicacions del procuraire.
 
La menaira capitèt de fugir l’atac malgrat los dos pneumatics trencats e s’amaguèt dins la botiga d’un centre comercial que i aviá près de l’endrech, en demandant als emplegats de telefonar a la polícia perque qualqu’un la voliá tuar.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Terric Lausa Quilhan
1.

Qu'aviá dit ja l'autre poirit, "Tutz-los tots e Dieu reconeisserà los sius"?

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article