Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo Parlament Europèu inspècta los telefòns mobils dels eurodeputats en seguida del Catalangate

L’Eurocambra lança “un nòu servici” qu'ofrís de verificar se los telefòns an dintre “lo sistèma d'espionatge Pegasus”

| Europa Press

Tèxte legit

Lo Parlament Europèu a mes a la disposicion dels eurodeputats catalans un servici per inspectar lors telefòns mobils e cercar s’i es installat lo sistèma d’espionatge Pegasus. Aquel servici s’ofrís a la demanda de la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, en reaccion al Catalangate, un escàndol d’espionatge de mai de 60 independentistas catalans, dont qualques eurodeputats, desvelat per la revista The New Yorker sus una enquista de CitizenLab.
 
Carles Puigdemont e Oriol Junqueras anoncièron dimars al Parlament Europèu qu’entamenavan d’accions judiciàrias de tot nivèl. De son caire, lo Parlament de Catalonha a exigit del govèrn espanhòl una enquista sul Catalangate. A mai, lo president de la Generalitat, Pere Aragonés, a anonciat que gelava sas relacions amb lo govèrn de Madrid, e anèt dijòus al Congrès dels Deputats a Madrid per exigir d’explicas e que s’assumiguèsse de responsabilitats.
 
Per ara se sap que las victimas son 61 politicians e jornalistas independentistas catalans, totes eles espionats amb un logicial que dona als espions accès a tot lo contengut del telefonet e lor permet quitament d’activar a distància lo microfòn e la camèra, çò que faculta un espionatge considerable.
 
Lo rapòrt de The New Yorker explica tanben que los independentistas catalans son, per ara, lo collectiu mai nombrós qu’aja patit una intrusion d’aquela sòrta. Tant los politicians catalans coma Citizen Lab son convencuts que l’espionatge es estat òbra del govèrn espanhòl. Pegasus es un logicial que solament lo pòdon crompar los govèrns.
 
 
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article