Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Russia a talhat lo gas a Bulgaria e Polonha

Polonha assegura qu’es prèsta per la situacion

Tèxte legit

Russia a talhat lo gas a Bulgaria e Polonha. La societat russa Gazprom aviá mandat una letra als govèrns d’aqueles païses per los informar que dimècres n’arrestariá lo provesiment per manca de pagament. Refusan de pagar lo gas en robles, coma o exigís ara lo Kremlin.
 
La societat estatala polonesa del gas assolida que Gazprom viòla lo contracte e que prendrà de mesuras. Ça que la, an començat de cercar de fornidors alternatius de gas en assegurant que lo país es prèst per la situacion. Segon la ministra polonesa del clima, las resèrvas de gas son ara al 76%.

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mai Republica es abordida mai legiférís !
2.

Cossi lo bilhet verd es vengut lo rebat e l’aisina de la sobreforciva potencia americana dins lo mond ?

https://www.vie-publique.fr/catalogue/274154-le-regne-du-dollar

  • 3
  • 1
pierre lachaud
1.

Paiar en robles, per esser liure chas se en russia. Paiar en dolar assegura la domincion daus USA e
de lòr moneda. o en eurò d'alhors que l'eurò es indexat sur lo dolar.. L'òm sap çò qu'es arribat a Sadam Hussein (Irak) e kadafi (Lybie) per voler se far paiar dins la moneda de lòr pais.
Es ben una guerra de moneda entre l'occident e la resta dau monde.

  • 1
  • 11

Escriu un comentari sus aqueste article