Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

D’explosions en Transnístria, la region pròrussa de Moldàvia

Segon las autoritats de Moldàvia e d’Ucraïna, son d’atacs de falsa bandièra per justificar un nòu front de guèrra

| Agéncia ANSA

Tèxte legit

Diluns e dimars passats aguèron luòc tres explosions en Transnístria, una dins una bastissa governamentala e doas dins l’aerodròm de Tiraspòl. Las autoritats d’aquesta vila an activat l’alèrta terrorista e soslinhan que los atacs los aurián faches de personas sortidas d’Ucraïna. Segon las autoritats de Moldàvia e d’Ucraïna, son d’atacs de falsa bandièra per justificar un nòu front de guèrra. D’efièch, Moscòu reconeguèt la setmana passada que son intencion èra d’ocupar tot Donbass e lo jónher amb Crimèa e Transnístria.
 
De son caire, la presidenta de Moldàvia, Maia Sandu, a condemnat tota temptativa de destabilizar la region, e a assegurat que prendriá las mesuras necessàrias per evitar una escalada militara. Ela assolida que los atacs los an faches “de gropuscles pròguèrra” de Transnístria.
 
Quant a Russia, lo pòrtavotz del Kremlin, Dmitri Peskov, a explicat dins una conferéncia de premsa que lo govèrn de Vladimir Putin seguís amb fòrça chepic los incidents, e a confirmat qu’es pas previst cap de contacte entre Putin e Sandu.
 
Transnístria es una estrechissima republica que se proclamèt independenta de Moldàvia en 1990 mas qu’es solament reconeguda per Abcazia e per l’Ossetia Meridionala. Se declara russofòna e vòl far partida de Russia.


 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article