Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La calorassa excepcionala en Índia e Paquistan pòt téner de consequéncias nefastas

L’OMM avertís del perilh d’inondacions e de manca d’electricitat, d’aiga e d’aliments

Tèxte legit

Una calorassa excepcionala es arribada en Índia e Paquistan ont s’es enregistrat de temperaturas de fins a 47oC. L’Organizacion Mondiala de la Metereologia (OMM) avertís que pòt damatjar la santat de milions de personas e mai los provesiments d’aiga e d’electricitat.
 
Segon Clare Nullis, pòrtavotz de l’OMM, qu’o precisèt divendres passat, aquelas temperaturas son inacostumadas per la fin d’abril. Segon ela, las valors actualas se tròban entre quatre e cinc grases al dessús dels indicadors abituals, çò que poiriá accelerar lo degèl de la nèu e dels glacièrs e causar de grèus aigats.
 
Nullis a tanben avisat de las consequéncias nefastas sus l’agricultura, mai que mai “a un moment que lo Mond supòrta una enòrma pression pertocant la seguretat alimentària”.
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Ba ! Coma ditz Macron : Après ieu, lo diluvi...

  • 0
  • 0
pierre lachaud
1.

I vai i aver una catastròfa coma jamai s'es vist;. Tots los scientifics zo disan. Chau far quauqu'a ren. Coma degun a p'una solucion prendrem la qu'es tota trobada; aquela de Bill Gates es a dire d'un tres riche que vòl profitar de la panica per se far daus sòus. Quò es dans la miseria, la paur, que lo fascisme pòd s'espandre.
Arrestar d'esser dins la paur, la menaça d'una pandemia, d'una paubrteat mondiala, d'una imigracion massiva. Tot aquò es organisat, programmat, per una elita mondiala daus tres riches que paian los medias per far lòr propaganda mas quò es mas una propaganda.
Avem en nos una fòrça que nos fai aver fisança en nos, en la la vita, Es pas la peina de patir de çò que l'òm pense que porria arribar.

  • 3
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article