Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Acòrdi entre La França Insomesa e EELV per anar ensems a las legislativas

Après lo pache amb los Verds, Mélenchon contunha de negociar amb d’autras fòrças d’esquèrra

Tèxte legit

Lo Conselh Federal d’Euròpa Ecologia-Los Verds (EELV) acceptèt dimenge un acòrdi per anar ensems amb La França Insomesa de Jean-Luc Mélenchon a las eleccions legislativas. Lo pache parla del programa e del despartiment de las divèrsas circonscripcions amb la tòca d’aver a l’Assemblada Nacionala francesa un grop plural que pòsca èsser lo principal de l’oposicion o lo majoritari en cas de fòrta mobilizacion dels electors d'esquèrra.
 
Mentretant, la còla de Mélenchon contunha de negociar amb lo Partit Comunista e lo Partit Socialista, per fin de crear un pòl progressista a l’entorn de la candidatura insomesa. Totun, sembla cada cop mai complicat que lo volgan jónher, mai que mai los socialistas.

 
 
 
 
 
 abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Delbòsc
13.

Pas una votz pels paulfauristas, los socialistas aligats a l'extrèma dretaesquèrra, los collaborators de Potin e de l'extrèma-dreta musulmana !

  • 0
  • 0
Pitaluga
12.

Ara cal rampelar totes los pompièrs de bona volontat per atudar l'incendi que d'unes i bufèron dessús per far la part bèla a l'arlèri de l'Elisèu, e tot aquò per paur d'un espaurugalh.
Una majoritat d'esquèrra ? Es pas ganhat. En mai d'aquò, lo Merlusson a Matinhon, poirem córre per l'obertura culturala. Seriá escambiar un Napoleon per un autre.
Nos'n tirarem plan se capitam al mens que los profitaires a LAREMòrca del president an pas la majoritat absoluda a l'Amassada.
Siquenon, nos caldrà suportar 5 ans mai de desolacion.

  • 1
  • 0
Albert Puech Rodés
11.

#10 Quane rapòrt am aquel "article" que repren una informacion que ela se pòt trobar pertot ? O vos tòrne demandar quan'utilitat per Jornalet se balha pas a legir de causas que se troban pas endacòm mai ? E per ne tornar a vòstre partit. Supause que se per miracle, se presenta dins ma circonscripcion, me caldrà anar atanben imprimir la profession de fe e lo butletin de vòte, non ? Fasètz tot per demorar esconduts e gropuscularis ! S'aquò vos agrada, aquò d'aqui rai avètz lo drèch d'estre masochista....

  • 4
  • 3
ltrobat
10.

#8 Ce ditz lo tipe pas fotut d'anar cercar drin d'entresenhas abans de postar suu net.

  • 8
  • 4
Joan Francés Blanc Estrasborg
9.

Avalisca aquela republica.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article