Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Margarida: s'alestís l’11a edicion del festenal Rescontre de vidèo e cinèma

Après la pausa de la pandemia, lo festenal dels cortmetratges occitans arriba amb vam e festeja lo 10n anniversari de TèVéÒc

Tèxte legit

L’11a edicion del festenal Rescontre de vidèo e cinèma se tendrà lo 29 de mai venent a la Mediatèca de Margarida(Costièra de Nimes). Après l’interrupcion de la pandemia, lo festenal tornarà presentar los cortmetratges occitans de l’annada e mai. Lo festenal l'organiza TèVéÒc, qu’ongan festejarà son 10n anniversari.
 
Lo festenal presenta al public de documentaris, reportatges, diaporamas, animacions, clips musicals, etc., rodats en tota Occitània.




 
fffff fffff
 TeVeÒc es una associacion creada a Nimes en 2012. Es productritz d’emissions, reportatges e filmes en occitan. “L’emission de 13 minutas, Lenga d’òc, es difusada sus TV Sud, Médias du sud, cada setmana; e lo sit ne presenta un trentenat en redifusion. Sul sit i a tota mena d’informacions e entresenhas”, çò explicava Lisa Gròs a Jornalet en tot precisar que “lo CIRDÒC presenta tanben sus Occitanica mai d’una emission e met en linha cada setmana la que sortís”. Las emissions de TeVeÒc se pòdon agachar dins la seccion de vidèo de Jornalet. 
   



 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article