Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’UE paga per l’energia russa mai del doble de sas ajudas a Ucraïna

Dempuèi lo començament de l’invasion d’Ucraïna, l’UE a pagat a Moscòu per la crompa d’energia mai del doble de çò qu’a destinat a ajudar Ucraïna

| moerschy

Tèxte legit

La dependéncia de l’Union Europèa a respècte de Russia es enòrma. Dempuèi lo començament de l’invasion d’Ucraïna, l’UE a pagat a Moscòu per la crompa d’energia mai del doble de çò qu’a destinat a ajudar Ucraïna, segon los rapòrts del centre de recèrca independent CRÈA e de l’Institut Kiel d'economia.
 
Atal, segon lo CRÈA, l’UE a despensat mai de 52 miliards d’èuros per l’importacion de gas, petròli e carbon de Russia, çò qu’es, segon las estimacions de l’Institut Kiel, mai del doble dels 24 miliards d’èuros consagrats a ajudar Ucraïna entre genièr e abril.
 
L’UE es conscienta del problèma, e per aquela rason Brussèlas ensaja de cercar d’alternativas a la dependéncia a respècte de Russia, mas a de dificultats per que los 27 estats arriben a un acòrdi. Cal prene en compte que qualques unes dependon completament de Russia del temps que d’autres ne son de tot en tot independents.
 
 
Quant a las ajudas a Ucraïna, las donadas de l’Institut Kiel mòstran que los Estats Units son los qu'an despensat mai d’argent a ajudar aquel país eslau, seguits de Polonha, del Reialme Unit, de Canadà e d'Alemanha. Los cercaires s'estonan que de païses coma França, Itàlia e Espanha sián entre los darrièrs de la lista.
 


abonar los amics de Jornalet

 

 
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Delbòsc
4.

Avèm fait lo maximom per evitar de crompar d'idrocarburs a la Russia, podèm pas far mai. Ara cal contunhar d'ajudar lo camp de la libertat de las nacions.

  • 0
  • 0
Mai Republica es abordida mai legiférís !
3.

Lo zelensky qu'aleiçona son mond e la terra tota, s'es trobat tanben dins la trapèla dels Pandora Papers.

çai-jos un ligam que m'ençona l'aleiçonari Zelensky cande coma una mostèla siá disent :

https://www.ouillade.eu/politique/ukraine-russie-pandora-papers-lenquete-il-y-a-a-peine-cinq-mois-volodymyr-zelenski-et-vladimir-poutine-etaient-sur-le-meme-bateau/249159




  • 1
  • 6
Mai Republica es abordida mai legiférís !
2.

Mapa dels Gasòduc que passan per Ucraina

https://www.lesechos.fr/2005/12/guerre-du-gaz-moscou-propose-a-lukraine-une-sortie-de-crise-a-credit-626536

Contunha lo business çaquelà 30% del gas liurat a Europa passa per Ucraina 40 Milhards de m3 per an.

Ucraina presta son sòl e ensaca doas rendas (loyers), una de per natura pel gas que pren al passatge e l’autre en moneda per la temporada 2020-2025 son 7 milhards d’euros.

S’auriá pogut pensar que dempuèi l’ataca Russa lo gasòduc auriá estat tampat, e ben : brica lo business contunha : de jamai vist çaquelà !

E Ucraina que recastina a Europa de crompar gas a Russia : es l’espital que se trufa de la caritat !

Lo Zelensky que çà voliá que los europenc s’atancan de tot comerça ambe Russia .

L’argent ten cap de nolor vertat.

  • 1
  • 3
Mai Republica es abordida mai legiférís !
1.

Se sap dempuèi un brave briu que lo mond es jos l’aflat e lo soplèc dels Estats-Units :
OTAN (usa), ONU (usa), OMS (usa), UE (usa).

Lo ministèri Chinés dels afars estrangièrs ça diguèc que los Estats-Units, avian 336 laboratòris dins 30 país jos contraròtle lor. Ucraina son 26 laboratòris soplècs als usa. Lo ministèri Chinés dels afars estrangièrs, querdèc Washington per que tornèssa compta de las activitas militaris biologics d’aquelses labiratòris e que siòquesson sosmetut a un averigament multilateral.

En despièg de la convencion interncionals del 26 de mars de 1975 sus l’enebiment de las armas biologics, se sap que totis los estats fan messorgas sus aquel sicut. La convencion es estada signada per 180 país demest aquelis : Ucraina, USA, Russia, China eca..

Un article del Figaro çai jos balha una explica :
https://www.lefigaro.fr/international/des-armes-biologiques-en-ukraine-tout-comprendre-aux-accusations-de-moscou-a-l-egard-de-kiev-et-washington-20220311

De se rementar qu’es Ucraina qu’es passada al delà de l’article 51 de la carta dels nacions unidas, disent qu’aplicariá brica lo pàti de Minsk registrat pel conselh de seguretat e qu’a atacat sa quite populacion del Donbas.
Apèi uèit annadas de resistencia las populacions del Donbas an votat lor independencia e lor govèrn querdèc Russia al secors rapòrt a l’article 51. Russia remandèc la decision a la cort internacionala de justicia

a cadun de se fargar son albir (opinion)

  • 1
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article