Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Victòria istorica del Sinn Féin a las eleccions de l’Irlanda del Nòrd

Pel primièr còp en un sègle, lo partit per la reünificacion d’Irlanda s’es impausat als unionistas britanics

Tèxte legit

Victòria istorica del Sinn Féin a las eleccions de l’Irlanda del Nòrd. Après un long comptatge, lo partit per la reünificacion d’Irlanda s’es impausat als unionistas britanics. Michelle O’Neill vendrà doncas primièra ministra.
 
“Aquò representa uèi un moment de cambiament fòrça significatiu. Es un moment decisiu per nòstra politica e per nòstre pòble. Aquò marca uèi lo començament d’una nòva èra que cresi que nos balha a totes l’oportunitat de reïmaginar las relacions dins aquela societat sus la basa de l’equitat, de l’egalitat e de la justícia sociala”, çò a declarat O’Neill.
 
Tanlèu confirmada la victòria, la primièra ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, a felicitat O’Neill per un resultat istoric e li a desirat “çò de melhor per la seguida”.
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
3.

Irlanda es en camin per acabar sa descolonizacion.

  • 6
  • 0
Franc Bardòu
2.

#1 Vertat es ! Euròpa, tala coma es, es coma Fanjau per En Pèire Vidal : sembla Paradís !

  • 6
  • 0
Delbòsc
1.

Me demandi se los electors an pas votat per l'UE (en mai de l'Éire).

  • 3
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article