Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Sri Lanka: lo president a ordenat de dobrir lo fuòc contra los manifestants violents

Las protèstas antigovernamentals a Sri Lanka s’arrèstan mentre que l’illa patís una crisi economica grèva, amb una penúria de carburants, de noiridura e de medicaments

Tèxte legit

Lo govèrn de Sri Lanka a ordenat a sas principalas fòrças de seguretat que dobriscan lo fuòc contra totes los manifestants que causarián de damatges personals o perpetrarián d’actes de vandalisme contra de bens publics, en plena èrsa de manifestacions contra los dirigents del país.
 
De son latz, lo president del país, Gotabaya Rajapaksa, a cridat lo pòble a la calma. “Demandi a la populacion de manténer sa calma e d’arrestar la violéncia e las accions de revenge contra de ciutadans, independentament de lors filiacions politicas”, a dich sus Twitter.
 
Las protèstas antigovernamentalas en Sri Lanka s’arrèstan pas e mai aja demissionat lo primièr ministre, Mahinda Rajapaksa, fraire del president. De fach, las manifestacions an derivat en violéncias qu’an daissat almens sèt mòrts, dont un deputat. L’ÒNU a comptat environ 250 ferits.
 
De fach, lo president deguèt abandonar a l’escorsa son ostal dimars passat perque un grop de manifestants ensajavan d’i accedir dins la nuèch.
 
Los atacs contra los manifestants antigovernamentals son venguts plan polemics e las criticas contra lo govèrn e sos sòcis son nombrosas. Sri Lanka, una illa d’aperaquí 22 milions d’abitants, patís una crisi economica grèva, amb una penúria de combustibles fossils, de noiridura e de medicaments.

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Lo president a ordenat de dobrir lo fuòc contra los manifestants violents que respondiÁn a la violéncia sociala del governament : benvenguts en democracia modèrna !

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article