Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Convencion per la formacion dels ensenhaires de Calandreta

Segon l’ISLRF, la signatura d’aquela convencion representa “una bèla avançada per la formacion dels ensenhaires dels establiments immersius en lengas regionalas”

Tèxte legit

L’Institut Superior de las Lengas de la Republica Francesa (ISLRF) e lo ret dels Insituts Superiors del Professorat e de l’Educacion (INSPE), que forma los ensenhaires, an signat una convencion quadre per la formacion dels ensenhaires de Calandreta e dels autres establiments escolars de l’estat que fan d’immersion en lengas autras que lo francés. Aquela signatura, que se faguèt lo 13 de mai passat a l’Ostal de las Universitats de París, garentís la seguida dels establiments immersius coma Calandreta e permet de virar la pagina de maites blocatges a la formacion dels ensenhaires.
 
Segon un comunicat de l’ISLRF, la signatura se tenguèt après una convèrsa fòrça qualitosa entre los partenaris, e representa “una bèla avançada per la formacion dels ensenhaires dels establiments immersius en lengas regionalas”.
 
Aquela formacion se farà pels ensenhaires de 6 lengas: alsacian amb ABCM-Zweisprachigkeit, basco amb Seaska, breton amb Diwan, catalan amb La Bressola, còrs amb Scola Corsa e occitan amb Calandreta. L’ISLRF ne coordena la formacion iniciala e assegura lo ligam amb lo Ministèri francés de l’Ensenhament Superior e de la Recèrca.
 
La convencion foguèt signada pel president del ret dels INSPE e director de l’INSPE de París, Alain Frugière, e pel president de l’ISLRF, Joan-Loís Blenet, en preséncia de la presidenta d’ABCM Zweisprachigkeit, Karine Sarbacher, e del director de Diwan, Gregor Mazo. Lo president del ret dels INSPE èra acompanhat de la vicepresidenta, directritz de l’INSPE de l’illa de la Reünion, Sandrine Marvilliers, e de la delegada generala del ret, Anne-Lise Rotureau.
 
 
 

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article