Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Legislativas: se presentan los candidats de Resistiscam

Amb lo partit Resistiscam de Joan de Lassala, se presentan 3 candidats venguts de la lista Bastir Occitània en Nauta Garona

Amb lo partit Resistiscam de Joan de Lassala, tres candidats venguts de la lista de las regionalas Bastir Occitània se presentan a las eleccions legislativas de 2022 en Nauta Garona. S’agís de Jiròni Picas (5a circonscripcion), de Sylvie Bonnemaison (6a) e d'Angélique Eymond (7a).

 

Dins la cinquena circonscripcion, que recampa los cantons de Fronton, Granada de Garona, Tolosa XIV e Vilamur de Tarn, lo candidat Jiròni Picas amb la suplenta Linda De Lorenzo, (qu’èra tanben dins la lista Bastir Occitània l’an passat), es ara investit pel movement de Joan de Lassala. Un primièr contacte amb Resistiscam foguèt pres al moment de la candidatura de Jiròni Picas a las eleccions legislativas de 2017, quand, identificat alara coma “regionalista occitan”, èra candidat del Partit de la Nacion Occitana (PNO) labelizat Bastir Occitània.

 

Jiròni Picas defend demest sas idèas de redusir lo milafuèlhas territorial, al nivèl economic de favorizar los camins corts, o encara de botar en plaça un “tiquet païsan”, sul principi del tiquet restaurant, en encoratjant a crompar dirèctament als productors locals; al nivèl escolar de generalizar l’ensenhament d’una segonda lenga tre l’escòla primària, la lenga regionala locala o una lenga estrangièra (a la causida dels parents).

 

 

 

 

Linda de Lorenzo e Jiròni Piques





abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lingouiste
24.

MDR, qu'ac sabem que i son mantuas conjugasons en las lengas d'òc, qu'ei normau! Un pauc de toleréncia totun!
L'engana ací qu'ei d'arrevirar un nom de partit, qu'ei tot...

  • 3
  • 0
Pitaluga
23.

#18 E dins lo gascon de ma cosina, te disi pas : resistiscatejam / resistaquigem.

  • 0
  • 1
Aranés
22.

#20 Plan dit! Visca Occitània!

  • 7
  • 1
Peiròt Occitanistania
21.

Mercés a totes los que considèran que lor parlar/patoès/dialècte/lengatge te sabi e mai a pas res de veire amb l'occitan de s'anar far engarçar endacòm mai. Lo poton e bonser. Atal siá dich.

  • 8
  • 2
Aranés
20.

#18 En gascon comengés, ei plan corrent er imperatiu "-iscam" ara 1a persona deth plurau.

"Resistiscam" ei gascon.

  • 5
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article