Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo president de l’Union Africana rescontra uèi Vladimir Putin

La tòca es de contribuir a una resolucion pacifica de l’invasion d’Ucraïna. Africa patís fòrça lo blocatge dels fertilizants e de las cerealas

Tèxte legit

Lo president de Senegal, Macky Sall, s’amassa uèi amb Vladimir Putin a Sochi en qualitat de president de l’Union Africana (UA).
 
La tòca, segon l’UA, es de contribuir a una resolucion pacifica de l’invasion d’Ucraïna. Pasmens, lo govèrn de Senegal espèra que la reünion poirà ajudar a tornar mandar de cerealas e fertilizants, ara per ara blocats dins los pòrts ucraïneses.
 
Macky Sall diguèt a la Comission Economica per Africa de las Nacions Unidas (UNECA) que l’UA li aviá donat un mandat per portar las inquietuds d’Africa a Vladimir Putin. A mai, lo president ucraïnés, Volodimir Zelenski, tanben parlarà amb l’UA per videoconferéncia a una data qu’es de definir.
 
Segon la ministra dels afars estrangièrs d’Alemanha, Annalena Baerbock, i a 25 milions de tonas de blat blocadas dins los pòrts ucraïneses, e Russia se servís d’aquelas cerealas per menaçar “d’una famina brutala” coma “damatge collateral” de las sancions economicas.
 
 
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article