Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Grillo a condicionat un pache de govèrn en Itàlia a cambiar la lei electorala e a limitar las legislaturas dels deputats

Lo comic del Movement Cinc Estelas a la clau de la governabilitat en Itàlia

Lo comic e cap del Movement Cinc Estelas, Beppe Grillo, a afirmat qu’es dispausat a acceptar un pache de govèrn amb Pier Luigi Bersani o amb Silvio Berlusconi en contrapartida d’una reforma de la lei electorala e de la limitacion de la permanéncia dels deputats al Congrès a sonque doas legislaturas.


“Se lo Partit Democratic de Bersani e lo Pòble de la Libertat de Berlusconi prepausan un cambiament immediat de la lei electorala, la cancelacion del remborsament de las despensas electoralas e la limitacion a doas legislaturas, sostendrem lo govèrn immediatament”, çò declarèt la dimenjada passada Grillo a la revista alemanda Focus. “Mas o faràn pas. Sonque fan dels desorientats per ganhar temps”, çò apondèt.
 
Grillo a insistit que la siá mission principala es de “liquidar lo vièlh sistèma, pas per plaser, mas perque es poirit”.
 
Lo comic a exigit lo cambiament de la lei electorala, que rend dificila la formacion d’un govèrn estable per manca de sistèmas de vòte diferenciats per cada cambra: Senat e Congrès. Pr’amor que las doas cambras an la meteissa importància, lo govèrn deu contrarotlar las doas per poder dirigir lo país amb comoditat.
 
Al delà, Grillo a reïterat que la siá intencion a l’ora d’ara es de forçar la convocacion de nòvas eleccions dins sièis meses, amb la volontat d’obténer una victòria generala. “Çò d’ara, es estat pas qu’un assag”, çò avertiguèt. 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article