Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’OMS confirma mai de 760 cases de la picòta dels monards dins 27 païses

La majoritat dels cases es pas associada amb de viatges dins d’airals endemics mas en America del Nòrd e Euròpa

Tèxte legit

L’Organizacion Mondiala de la Santat (OMS) assabentèt dimenge la populacion que s’èra confirmat 780 personas infectadas de la picòta dels monards dins 27 païses de quatre regions ont aquela malautiá virala es pas endemica. Segon un rapòrt suls cases detectats dempuèi lo 13 de mai, “la majoritat dels cases es pas associada amb de viatges dins d’airals endemics mas en America del Nòrd e Euròpa”. Segon aquel raport, sembla que “i poiriá aver agut una transmission non detectada pendent un periòde de temps desconegut, seguida d’eveniments recents que n’an espandida la transmission”.
 
De soslinhar que fins al 2 de junh, se raportava pas de mòrts dins las zònas d’aparicion recenta, del temps que dins de païses d’Africa que lo virus i es endemic si que i aviá de decèsses. Demest aqueles païses trobam Cameron, Centreafrica, la Republica Democratica de Còngo (RDC), Gabon, Ghana, la Còsta d’Evòri, Libèria, Nigèria, la Republica de Còngo e Sierra Leone. Aquí, dempuèi lo 1r de genièr, s’es sospechat 1408 cases dont 44 confirmats e 66 mòrts, la majoritat d’eles (58) dins l’RDC.
 
En çò que tanh a Euròpa, lo rapòrt precisa que la majoritat de cases se tròban al Reialme Unit, (207), en Espanha (156), Portugal (138), Alemanha (57) e França (33). Lo taus de mortalitat es totjorn jos lo 10%.


 
  abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Emile OU CHENONCEAUX
6.

En fait, c'est une grosse crise d'acné juvénile.

  • 0
  • 1
Augustin Tain CHAMBORD
5.

COVID + VARIOLE DU SINGE + GRIPPE DE LA TOMATE + RECHAUFFEMENT CLIMATIQUE + POUTINE + HOOLIGANS ANGLAIS = ON VA TOUS CREVER !!!!

Moi, je me suicide dès ce soir.

  • 0
  • 1
Big Brother, lo coming-back Davos
4.

E una sembla-pandemia de mai, una ! A saupre s'aquesta manipulacion dels pobles marcharà tornamai coma l'autra ?

  • 2
  • 1
Lafreg
3.

Puta de macarèl, aquela engana tornarmai, aquela malaudiá fictiva, quò es ren mas una invencion dels Illuminatis Reptilians que contròllan lo monde e vòlon instaurar lo Novèl Òrdre Mondial. Los Occitanistas son pas que dels colhons a la bòta d'aquels Mèstres del Monde que nos vòlon manipular embe los vaccins ARN que controllaràn nòstras (perdon "nos") pensadas e comportaments per far de nosautres dels zombís consumeristes. Aürosament, nosautres, Lachaud e Lafreg, serem totjorn aquí per denónciar aquels biais manipulatòris, resisténcia !!!!!

  • 3
  • 1
pierre lachaud
2.

I cresetz enguera a d'aquela novela pandemia. Avetz pertant passar l'atge de creire au pair nadau.
Quò es lo mesme scenario montat de tota peça coma per lo covid 19.
Pfizer, lo merchand de vaccins a de las demeladas emben la justiça americana. Lo vaccin era fach avant la pandemia; i a agut de las stastisticas traficadas, l'interdiccion de medecinas autre que la vaccinacion, de la misa sur lo marchat sens que las autorisacions siajan reglementarias au nom de l'urgença. Sanccions contre los medecins refractaris... I a tanben dins lo vaccin de las substanças que son pas tròp claras.

La vaccinacion es una medecina que remplit las pòchas daus laboratoris farmaceutics, mas abima lo sistem imunitari de l'esser uman. I a jamai aguit tant de malaudias qu'a nòstre epòca e pertant i a jamai agut tant de medecins diplomats mas que sonhan coma un mecanician repara una veitura.

Vos rendetz compte que l'òm osa vaccinat un (o una) goiata alaidonc que son sistem imunitari es pas enguera format e que lo vaccin es censat stimulat aquel sistemm imunitari. Lo vaccin imunitari a ARN es nonmas una modificacion genetica, la possibilitat de vos controlar e e mesme d'agir sur vòstres emocions.

Anem,anatz vos far vaccinar, anatz votar per Macron o contre lo Pen, mas avetz una granda responsabilitat dins la santat de vos efants. ES pas perque lo medecin z'a dich que chau lo creire. Lo medecin que commanda es pas medecin es lo director de laboratoris farmaceutics e l'OMS es una organisacion plan cussonada.
Un jorn, le vesin me disset " a! si la sòr ainada z'a dich, alaidonc es pus la peina de parlar. "

  • 3
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article