Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Idaho: detenon 31 ultradrechistas que menaçavan la marcha de la Fiertat LGBT

Portavan de bloquièrs, d’aparaponhets e d’autres espleches similars a un plan d’operacions policièr o militar

Tèxte legit

La polícia d’Idaho, als Estats Units, a detengut 31 militants del Front Patriotic, un movement d’ultradrecha supremacista blanc. Ensajavan d’atacar un desfilat de la Fiertat LGBT dins la vila de Coeur d’Alène.
 
“A ne jutjar pel material e la documentacion que portavan, èra clar qu’anavan provocar una susmauta”, çò a declarat lo cap de la polícia de la vila, Lee White, dins una conferéncia de premsa, segon çò que rapòrta CNN.
 
Segon White, portavan de bloquièrs, d’aparaponhets e d’autres espleches “similars a un plan d’operacions qu’un grop policièr o militar preparariá per un eveniment”. Totes los detenguts èran abilhats parièr amb de vestits associats al Front Patriotic, e portavan almens una granada de fum, segon la polícia.
 
L’operacion per los deténer comencèt quand un ciutadan assabentèt la polícia qu’aperaquí vint personas que portavan de bloquièrs e qualques armas èran montadas dins una camioneta.

 
 
 





 
 
abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article