Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Kosova sollicitarà l’integracion dins l’UE ongan

L’Union Europèa, mediatritz de las negociacions entre Belgrad e Prishtina, cèrca que las doas partidas normalizen lors relacions

Tèxte legit

Lo primièr ministre de Kosova, Albin Kurti, a anonciat que son govèrn sollicitariá abans la fin de l’an l’adesion a l’Union Europèa, dins lo quadre d’una campanha d’integracion dins de blòcs internacionals que comencèt fa qualques setmanas amb la demanda d’intrada al Conselh d’Euròpa. Lo cap del govèrn kosovar o a exprimit durant una vesita oficiala que la fasiá divendres lo cancelièr alemand, Olaf Scholz.
 
Kurti aprofechèt la vesita de Scholz per li demandar que l’UE respondèsse a sas aspiracions en defendent l’engatjament kosovar amb la regulacion de l’UE. A mai tanben diguèt que voliá espandir sos ligams amb l’OTAN.
 
Alemanha si que reconeis Kosova coma país independent, mas i a cinc estats de l’UE que lo reconeisson pas. Demest aqueles cinc estats se tròba Espanha, qu’es lo sol que ne reconeis pas quitament lo passapòrt.
 
Ça que la, l’Union Europèa es mediatritz de las negociacions entre Belgrad e Prishtina, e cèrca que las doas partidas normalizen lors relacions, una condicion sine qua non per la draia devèrs l’UE.
 
 
 
 

 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Vladimir Sant Petersborg
5.

#3 Los Estats Units d'America son nòstres enemics mai grands e un país fòrça dangierós.

  • 0
  • 0
Vladimir Sant Petersborg
4.

Quina bona idèa !

  • 0
  • 0
Franc Bardòu
3.

#2 E puèi demandar l'integracion a l'OTAN quand òm es un ancian membre del mond sovietic es, per aquesta sason, una accion perilhosa per la patz en Euròpa.

Pensi que l'OTAN uriá grand interès e granda saviesa a quitar d'umiliar Russia, car l'umiliacion pòrta a l'èrnha, a l'òdi e a la violéncia, çò que los paures Ucrainians son plan plaçats per saber, o aprenent dolorosament. Non vòli qu'o cal perdonar tot als Russes, mas que d'un pint de vista diplomatic, cal causir a priori la via del respècte mutual. Los que vòlon la patz non o deurián jamai quitar de vista.

Question, totun : es que los decidèries de l'OTAN (d'Americanasses) vòlon mailèu la patz o la guèrra ? Plan comòda, una guèrra, quand un sistèmi economic capitalista es a un pel sonque de s'abausar coma o ai fait un pauc mai lèu l'ancian sistèmi societic…

  • 4
  • 0
Pitaluga
2.

Serà complicat per Kossove mentre lo Borrell, catalan anticatalan acarnassit, ocuparà la plaça de las relacions exterioras de l'UE.

  • 3
  • 0
pierre lachaud
1.

La relacion entre los dos pais paraissan amicalas mas darrier i a una volontat de l'OTAN (donc daus Estats-Unis) d'installar una basa militaria o autre. quò fai partida d'un project de bastir alentor dau territori de Russia un arc militarisat. Es pas estonant que Russia siaja pas contenta e se defenda coma pòd.

  • 5
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article