Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un nòu sit web per aprigondir l’estudi de la lenga

A l’iniciativa de Danís Capian, occitan.org presenta una antologia de tèxtes seguida d’un diccionari

Se ven de presentar un nòu sit web amb una antologia de tèxtes en lenga occitana de totes los tempses seguida d’un diccionari. Lo sit, occitan.org, l’a fach Danís Capian amb la tòca de “permetre au mond de legir de tèxtes que son pas disponibles autrament, a mai d’aver a posita un diccionari e d’elements gramaticaus de prononciacion e de morfologia verbala per estudiar la lenga occitana”. Lo sit es gratuit e conten pas de publicitat.
 
“Quand aguèi acampat una matèria occitana pro importanta, me diguère que lo pauc que sabe ieu quò poiriá interessar d’autras personas que poiriu apiar pus facilament en editant sobre la tiala mondiala que non pas amb d’òbras de papier. E o tròbe practic mai de poire botar mai de contengut per abondar lo sit de temps en temps sens me pausar la question de quora botar un punt finau en d’una antologia o un diccionari”, çò precisa Capian a la redaccion de Jornalet. Quant al public objectiu, Capian nos ditz que  totes sos “fraires umans son susceptibles de s’interessar quauque còp en la lenga occitana e d’aver esvea d’eissaiar de la legir”.
 
Los tèxtes, Capian los presenta tal coma los trobèt acompanhats d’una transcripcion en grafia classica.

 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Maria Àngel Lagarda Arièja
2.

Òsca !

  • 4
  • 0
D. Capian Privàs
1.

Grandmarcí en JORNALET per la reclama !
Precise que lo diccionari d'occitan.org es francés/occitan e que pòt mas interessar los 300 milions de francofòns.

  • 16
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article