Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: Tolosa pòt cantar piu-piu totjorn viu

Doas confrontacions en Provença pels U17 fàcia als joves angleses
Doas confrontacions en Provença pels U17 fàcia als joves angleses

Tèxte legit

Per la Dimenjada Magica, bona resulta pel Tolosa Olimpic que capita de batre Wakefield e que se trapa ara solament a 2 punts d’aquel adversari per la darrièra plaça. Per contra, pels Dragons Catalans, pertocats per una tièra d’auséncias en rason de nafraduras o de la comission de disciplina, èra la desfaita fàcia al club de Warrington: 36-10.
 
Pel torn venent de la competicion, dissabte de ser, lo Tolosa Olimpic reçauprà dissabte a 6 oras del vèspre la formacion de Leeds, alara que los Dragons jogaràn dimenge a Salford.
 
En cap d’aficha aquesta setmana, la tresena oposicion dels Estats d’Origina aqueste dimècres a Brisbane: partida decisiva per saupre quala formacion emportarà la tièra 2022 aprèp la victòria de Queensland a la primièra partida: 16-10 e la replica de Nòva Galas a Perth: 42-12.
 
 
D’aicí d’ailà a XIII
 
Un còp de règla suls dets: En mai dels nafrats, los Dragons devon comptar sus las abséncias de 3 jogaires punits per la comission de disciplina aprèp la victòria fàcia a Saint Helens: una partida per Sam Kasiano, tres partidas per Mike McIlorum e cinc partidas pel recidivista, Dylan Napa. E ajustar quatre partidas d’interdiccion de tribunas pel president Guasch qu’a exprimit amb son biais “mesurat” un desacòrdi amb un arbitre. E òc, los catalans an la sang cauda!
 
Joves: L’esquipa de França dels U17 rescontrarà dos còps la formacion anglesa lo divendres 22 de julh a Selon de Provença, puèi lo diluns 25 a Marselha.
 
Refòrts a Limós: Los finalistas del campionat 2022 amagan pas lors ambicions pel campionat venent. Venon de faire signar lo segonda-linha australian Jason Clark que jòga a Warrington aprèp aver portat lo malhòt dels Lapinons en NRL. Fan tanben signar Luc Franco de Vilagalhenc, e dos jogaires de Tolosa: lo talonaire Julian Boscairòl e lo pilar Maxime Garcia.
 
Totjorn lesinhanés: James Maloney jogarà tornar la sason novèla jos las colors de l’FC Lesinhan.
 
Bessons: Fabian Flovie daissa Limós e jonh son besson Jordan a Lesinhan.
 
Lo club d’Albi es plan actiu sul terren dels transferiments.
 
De Tolosa a Sent Gaudenç: Los Orses an enveja de se revelhar aprèp de sasons en coa de classament. Venon de faire signar coma jogaire-entraïnaire lo pilar Mitch Garbutt que jòga per ara en Superliga amb lo Tolosa Olimpic. Lo club fa venir d’Austràlia un arrièr de 24 ans: Kieran Wyld.
 
De vent per la Tempèsta: Melbourne se trapa a l’arrèst: doas desfaitas en seguida, las Làmias de Cronulla baton los jogaires de l’Storm 28-6 e los ragantan al classament.
 
Reviscolament: Dins Aude, novèl despart en Federala de la formacion de Vilanòva de Menerbés. En Corbièras, Val de Danha e Val d’Orbiu entèrran l’ancestrala pigassa de guèrra per fusionar e relançar una dinamica sus lor territòri.
 
Lo malhòt de Montpelhièr XV: Sul malhòt dels campions de França del XV, se trapa tres mençons en occitan: “Onora ton malhòt”, “Cèrca l’excepcional” e “Vai fins al cap”. Son tresen malhòt, utilizat per las partidas europèas, pòrta de mai la crotz occitana.
 
 
 
 
Alan Roch
 

 
 
 
 abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

L\'Alan Carcassona
1.

Las partidas de la Dimenjada Magica :
- Wakefield/Tolosa : 26-38
- St-Helens/Wigan : 20-18
- Leeds/Castleford : 34-20
- Huddersfield/Salford : 30-18
- Dragons/Warrington : 10-36
- Hull-KR/Hull-FC : 28-34

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article