Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Macron se vanta d’aver sostengut lo lobby d’Uber en França

Justifica lo fach qu’un lobbyista del gigant del VTC ajudèt personalament l’èx-ministre de l’economia a collectar de fonzes per son partit

Tèxte legit

L’escàndol d’Uber a tocat dirèctament lo president de França, Emmanuel Macron, après qu’un lobbyista del gigant del VTC expliquèt a The Guardian cossí aviá ajudat personalament l’èx-ministre de l’economia a collectar de fonzes per son partit.
 
E Macron se’n vanta. Dimars passat, dins una vesita a Crolles (Arpitània), afortiguèt als jornalistas que n’èra fièr e qu’o tornariá far, especialament perque son sosten a Uber aviá permés de «crear d’emplecs». Assegurèt qu’èra pas jamai estat ingenú en çò que tanh al modèl social d’Uber, e dins aquel sens diguèt qu’après èsser elegit president de la Republica, França èra venguda lo primièr país a promòure una regulacion a l’escala europèa.


 
 





abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
4.

#3 Lo neoliberalisme avantatja un ponherat al depens del mai grand nombre. Non se pòt sosténer que d'amagat. E Macron non es mafiós : es plan simplament neoliberal, e res mai. Tot es ja sus aquel fuèlhet de rota. Res de novèl jol solelh.

Quicòm, totun : un mafiíós, per far valer sos interèsses, a lo coratge de préner un flingue e d'i riscar sa pèl. Aquelas estraças non valon res per res, nimai per la maffia !

  • 1
  • 0
Pitaluga
3.

Coma mai va, mai lo tipe se destapa coma mafiós : proteccion de son esbirre enlaà del rasonable, accions fachas d'amagat en detriment de las gents, culte del secrèt, lengatge de la pega, amistanças amb los teoricians de la depredacion sociala... Serà per influéncia de Don Corleone-Sarkozy ?

  • 5
  • 0
Àrab
2.

Aquel Macron es un كفر, vergonha

  • 4
  • 0
pierre lachaud
1.

Un noveu mot es apareigut dins lo vocabulari : l'uberisacion de la societat. Quò parla mielhs que lo mot capitalisme.
L'uberasicion se resuma en 5ans de Macronia: 2 milons de paubres en mai en França e de las familhas de mens en mens nombrosas mas de pus en pus richas L'uberisacion utilisa de la tecnica simpla : se servir de l'argent per cussonat los qu'an lo poder, l'estat, los medias, los jujas tot en se far passar per lo brave tipe que cree daus emplegs.
Mas l'òm trompa pus lo monde per l'eternitat de l'eternitat.

  • 6
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article