Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Dos projèctes occitans causits al primièr apèl a projèctes de cooperacion transfrontalièra

Aqueles projèctes de cooperacion transfrontalièra fan partida dels 9 causits jos la coordenacion de l’Euroregion Pirenèus Mediterranèa

Tèxte legit

Lo primièr apèl a microprojèctes de cooperacion transfrontalièra pels Pirenèus, amb de fonzes publics sortits del programa europèu POCTÈFA, a triat doas proposicions occitanas demest las 25 seleccionadas en tot. Aqueles dos projèctes beneficiaràn d’una part dels 575 000 èuros destinats als projèctes culturals, educatius o environamentals elegits, que trabalharàn d'accions de proximitat al territòri.
 
Un es Neouismont, una maleta pedagogica pels nòus usatgièrs de la montanha, que serà desvolopat per Règi Observatòri de Montanha (Orlun, Savartés) en collaboracion amb la Societat Catalana d’Educacion Environamentala e la Fondacion Vida Silvèstra Mediterranèa de las Illas Balears. L'autre es JACTRA, acrònim de Joventut Activa Transfrontalièra; l’associacion ATICA es a la direccion aquel projècte, acompanhada de la comuna e del Comitat de Fèstas de Marinhac (Frontinhas e Bavartés) e de la Comuna de Bossòst (Quate Lòcs, Val d’Aran).
 
Aqueles projèctes de cooperacion transfrontalièra fan partida dels 9 triats jos la coordenacion de l’Euroregion Pirenèus Mediterranèa, als quals participaràn d'autras entitats de la region Occitània, de las illas Balearas, d’Andòrra e de Catalonha. Cal remembrar qu'aquel organisme transfrontalièr, integrat per la region nomenada Occitània, la Generalitat de Catalonha e lo Govèrn Balear, a per tòca de crear en aquel territòri un pòl de desvolopament duradís, basat sus l'innovacion e l'integracion sociala e economica.



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Capèl-Embut
2.

#1 Où, brave Lachaud ! Existirias pas que te caldria inventar !

  • 0
  • 0
pierre lachaud
1.

Los projects europeens per la RegionOccitania mancan pas. Me sovenetz que los medias e la publicitat serinavan : plan grand sud-ouest, plan grand-sud-ouest, pais catar, pais catar, pais catar... Si volan far una zòna transfrontiera que la fachan, vendran apres la region Occitana a Espanha.
E totjorn l'ideéia de separar lo cultural de l'economic.
Tolosa es la capitala dau renvers de la Garona e de sos afluents que venan d(un biais de las pireneus e de l'autre dau Massif-Centrau. Qu'arrestan un pauc de nos cassar la testa emben de las euro-regions que correspondan a ren.
Los pirineens an ben la barba fina mas lo monde dau Massif-Centrau l'an pus fina enguera!

  • 3
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article