Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Decès de Lido Rida, important politician de las Valadas

Foguèt un dels protagonistas de l’esquèrra coma secretari de l’Aliança Païsana. Pendent 15 ans foguèt president de l’Union de las Comunas de Montanha

Tèxte legit

Las Valadas occitanas e Piemont son en dòl per la mòrt de Lido Riba, èx-secretari provincial del Partit Comunista d’Itàlia e conselhièr regional. Èra de Caralh (Val Grana) e nos quitèt dijòus passat a l’edat de 78 ans après luchar longtemps contra un càncer. Dissabte, se tenguèron las funeralhas, çò rapòrta La Stampa.
 
Foguèt un dels protagonistas de l’esquèrra coma secretari de l’Aliança Païsana (CIA segon sa sigla en italian). En 1990, foguèt elegit conselhièr regional, encargat de l’agricultura, en tot èsser sosdirector e dirigent del PDS (Partit Democratic de l’Esquèrra, 1991-1998), abans de venir vicepresident del conselh regional de Piemont en 2000. Pendent 15 ans foguèt president de l’Union de las Comunas de Montanha (UNCEM).


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article