Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sud-Africa: a barrat la darrièra rafinariá de petròli del país

Sasol espèra que i aurà pas de penúria e diz qu’es en cèrca de nòvas fonts de petròli. Quitament trabalha per tresmudar lo carbon en brut

| SAPREF

Tèxte legit

A barrat en Sud-Africa la darrièra rafinariá de petròli en foncionament. Ara, lo sit de Natref pòt pas pus transformar lo cru en benzina e gasòli. Los motius ne son los retards de la distribucion. Totun, la societat d’energia sud-africana Sasol espèra que i aurà pas de penúria de combustible mas se ditz en cèrca de nòvas fonts de petròli, en trabalhant quitament per tresmudar lo carbon en brut. Sasol prevei que la rafinariá torne foncionar a la fin del mes, çò rapòrta Fin24.
 
La manca de petròli en Sud-Africa es arribada a un moment inesperat, sustot perque la granda pojada del prètz dels carburants n’aviá fòrça afeblit lo consum. Ara, Sud-Africa deu fòrça aumentar sas importacions de benzina e gasòli per compensar lo barrament de Natref.
 
 

abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article