Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Éric Ciotti se planh que qualques deputats pòrten pas de cravata

En reaccion, las femnas deputadas d’LFI se son presentadas encravatadas

Tèxte legit

Lo deputat niçard Éric Ciotti (Los Republicans) se planh que los deputats mai progressistas de l’Assemblada Nacionala francesa pòrten pas cravata. Dins una letra mandada a la presidenta de la cambra dijòus passat, 21 de julhet, Ciotti denonciava “una negligéncia vestimentària” de part dels deputats de La França Insomesa (LFI), çò rapòrta La Dépêche. En reaccion, las femnas deputadas de LFI son anadas a l’Assemblada totas en cravata.
 

Lo reglament de la cambra bassa del parlament francés impausa de portar una tenguda vestimentària “nèutra” que se deu “aparentar a una tenguda de vila”. En 2017, lo deputat François Ruffin foguèt sancionat amb una multa de 1378 èuros per aver portat un malhòt de fotbòl. En 2018, la session s’interrompèt perque lo deputat Joan de Lassala portava un gilet jaune que refusèt de levar.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
5.

#3 En mai d'aquò, la cravata geina per copar lo còl.

  • 8
  • 0
Emmanuèl Isopet
4.

La famosa "tenue de ville" a pas res de neutre, qu'es una tenguda "borgesa".
Lo "costume cravate" a pas res de neutre, es per la màger part dels franceses lo vestit dels maridadges e dels entèrraments.
Qual se vestis atal? lo monde de la politica, de las bancas, d'una cèrta França, vilatona e elitista. Mas la màger part dels franceses son, pels mascles, vestits de jean's tee shirt.
La cravata, malurosament, empacha pas la manca de dignitat e de mesura. Me demandi quitament se provocaria pas un cèrt mesprés... mas o caldria estudiar mai.

  • 18
  • 0
G Besiers
3.

Es pas tan revolucionari.
La revolucion fuguèt fach sens braietas.

  • 12
  • 1
Pitaluga
2.

Cargar una cravata : aquí l'alh !

E Macron que se passeja en camisa, còl dobèrt e sens carvata, que ne pensa lo Ciotti ? Es tanben una question grèva la per la Republica.

Demandem una session extraordinària del parlament sul sicut de las carvatas !

  • 14
  • 1
L\\\'Alan Carcassona
1.

Al país dels rugbís, las cravatas son interditas.

  • 27
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article