Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Chepic en Galícia per la manca de cauquilhum

Segon l’Universitat de Vigo, la causa principala n’es lo cambiament climatic

| Nacho Doce / Reuters / El Periódico

Tèxte legit

Chepic en Galícia per la manca de cauquilhum. Los elevaires reclaman de mesuras urgentas del temps que los scientifics demòstran que la meteorologia extrèma portada pel cambiament climatic es a metre fin a la clauvissa e lo sordon, çò rapòrta El País.
 
Segon l’associacion de femnas elevairas de cauquilhum d’Arcade, los bivalves qu’elèvan dins la mar creisson pas pus o morisson dirèctament. “Fa qualques ans ne creissián mai de l’80%, uèi aquò arriba pas a la mitat”. Ja en 2021, las pèrdas del sector foguèron de 10 milions d’èuros.
 
Segon l’Universitat de Vigo, la causa principala es lo cambiament climatic: a escalfat l’ocean e a portat de pluèjas inabitualas qu’an fach baissar la salinitat de la mar. Tanben la pollucion e las espècias envasidoras ne son d’autras causas.



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article