Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Amazon a crompat Roomba

De cercaires antimonopòli e d’expèrts en confidencialitat de donadas afirman que s’agís de “l’aquisicion mai perilhosa e mai menaçanta de l’istòria de l’entrepresa”

Tèxte legit

Amazon a anonciat la crompa d’iRobot, lo creator dels aspiradors intelligents Roomba, per 1,7 miliard de dolars. De remarcar qu’Amazon a aquerit dins las darrièras annadas de societats del sector dels ostals intelligents (en anglés smart homes) coma Ring, lo fabricant de campanetas e camèras de seguretat intelligentas, o ben la multinacionala de la connexion sens fil Eero. En mai d’aquò a integrat l’assistent de votz Alexa dins de desenas d’espleches per que los usatgièrs se pòscan servir dels servicis d’Amazon en tot parlar.
 
L’acord a suscitat d’inquietuds d’expèrts en confidencialitat de donadas e de cercaires antimonopòli, çò rapòrta Business Insider.  Lo gigant del comèrci en linha es vengut grand en tot amassar d’informacions de tota sòrta suls usatgièrs. Ara, gràcias a la crompa d’iRobot, ten las maquinas que pòdon cartografiar e o saber tot suls domicilis de las gents.


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article