Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaBordalésLa Grava

La vesita mesadièra del Bordèu occitan se consagrarà dimenge a l’istòria singulara de dos quartièrs

La passejada serà tanben l'ocasion de cabussar dins la “lenga mairala” de Bordèu pr'amor que la vesita se farà en gascon

| Julien, guide conférencier : Bordeaux et la Nouvelle Aquitaine en VO

Tèxte legit

Dimenge que ven, 14 d’agost, se farà, coma cada mes, una vesita guidada del Bordèu occitan. En aquesta ocasion, l’eveniment es entitolat “A via tòrta” e es consagrat a l’istòria singulara dels quartièrs de Santa Eulàlia e Sant Nicolau.
 
Organizada per l’Ostau Occitan (IEO 33), la vesita partirà a 15h de la Plaça de Santa Eulàlia, al ras de l’intrada de la glèisa e se deurà acabar devèrs 16h30 al Cors d’Argonne.
 
Dins l'encastre de las vesitas regularas del Bordèu occitan gascon mas tanben de l'operacion Carta Blanca de l'Associacion dels Guidas de Nòva Aquitània, se prepausa d’explorar l'istòria, de còps que i a misteriosa, e lo ric patrimòni arquitectural d'aqueles ancians barris bordaleses. La passejada serà tanben l'ocasion de cabussar dins la “lenga mairala” de Bordèu pr'amor que la vesita se farà en occitan gascon.
 
Lo nombre de participants es limitat a 20 e amb pòrt de masca obligatòri. Per tant, se cal inscriure via e-mail  a guide(a)ostau-occitan.org o en daissant un comentari o un messatge sus la pagina Facebook de l’eveniment.
 
Lo prètz es de 6 èuros pels non-aderents de l’IEO e 4 pels sòcis. Pels enfants fins a 12 ans es gratuit. Lo pagament s’efectuarà a la partença de la vesita.
 
 





 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article