Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

La santat de Salman Rushdie se melhora

L’agressor es un jovenòme de 24 ans sonat Hadi Matar. Es detengut e acusat de temptativa d’assassinat e d’agression

Tèxte legit

La santat de Salman Rushdie es melhora, puèi que l'escrivan pòt ja parlar e que li an levat la respiracion assistida, çò rapòrta The New York Times. L’escrivan britanic d’origina indiana foguèt atacat divendres amb un cotèl pendent una conferéncia a Nòva Yòrk. Es estat somés a una longa cirurgia car l’agression li a afectat lo fetge e los nèrvis del braç, e Rushdie poiriá pèrdre un uèlh.
 
L’assalhidor es un jovenòme de 24 ans nomenat Hadi Matar. Es detengut e acusat de temptativa d’assassinat e d’agression. Dins sa primièra compareissença davant lo jutge s’es declarat non colpable de totas las acusacions.
 
Dempuèi 1989, Rushdie patís de menaças de mòrt per aver escrich Los versets satanics, un roman considerat blasfematòri per las autoritats d’Iran. En 1989, lo cap suprèm iranian, l’aiatollà Khomeini, emetèt un decret que demandava la mòrt de l’escrivan. Amb lo temps lo govèrn d’Iran se n’es distanciat, mas en 2012 una fondacion religiosa iraniana semioficiala elevèt la recompensa que prepausava per la mòrt de Rushdie, de 2,8 milions de dolars a 3,3.
 
 
 


 



abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article