Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

País de Verdon: malèsser per una pista d’esquí de plastic

Reclaman una reflexion collectiva sus l’avenir dels territòris de montanha en diversificant las ressorsas economicas e en renonciant a la monoactivitat toristica

| Change.org

Tèxte legit

E mai la secada aja empedit ongan los espòrts nautics al País de Verdon, si que se pòt esquiar en plen estiu. L’estacion d’esquí de la Fos d’Alòs a installat una pista de plastic de 160 mètres de long per 12 mètres de larg que se remonta amb un tapís rotlant. L’idèa a suscitat la colèra de qualques abitants e l’esplechaire se defend en dire qu’es de plastic reciclat, çò rapòrta Reporterre.
 
Segon lo director general de la societat esplechaira, la pista es en periòde de provament fins al 28 d’agost, quand se desmantelarà. A costat 200 000 èuros e sa tòca es de manténer l’activitat de l’estacion quand i a pas de nèu e per i far d’estagis.
 
Los abitants contraris a la pista ne soslinhan un naut còst environamental e demandan que l’installacion siá desmontada definitivament. A mai, reclaman una reflexion collectiva sus l’avenir dels territòris de montanha en diversificant las ressorsas economicas e en renonciant a la monoactivitat toristica. Amassan de signaturas contra l’installacion sus Change.org.

 
 
abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Green Washing d\'oc
2.

Puta ! I a al mens 4 colhons afogats de pistas d'esqui en plastic, compliments !

  • 1
  • 0
Green Washing For Ever
1.

Aprèp las eolianas gigantassas que nos mudan las campanhas en païsatges industrials, aqui doncas la darrièra trobalha de l'ecologisme-alibi : lo plastic reciclat ! E 100 per 100 natural, plan segur !

  • 5
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article