Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo rectorat de Bordèu publica d’anóncias dins la premsa fàcia a la penúria d’ensenhaires

A aviat una campanha de recrutament dins los jornals del grop Sud-Ouest per tal de troba de contractuals

| Okan AKGÜL

Tèxte legit

A una setmana de la rintrada, i a penúria d’ensenhaires; dins tot l’estat lo 17% dels pòstes son pas estats provesits. Dins aquel encastre, Lo rectorat de Bordèu a aviat una campanha de recrutament dins los jornals del grop Sud-Ouest per fin de trobar de contractuals perque fòrça professors mancan a l’apèl.
 
“L'istòria-geografia, la tecnologia e las letras son las disciplinas mai en tension”, çò explica al micro de BFMTV Anne Bisagni-Faure, rectritz de l'acadèmia de Bordèu.
De matèrias que comptan tròp pauc de diplomats ongan, e que capitan pas a seduire los contractuals. “I a un rebomb economic qu'aumenta mai la concurréncia amb d'autras possibilitats d'emplec per de personas contractualas", çò precisa.
 
Las causas son de remuneracions pauc atractivas e sustot que lo mestièr ven cada còp de pièger exercir jornadièrament. Pels contractuals que seràn recrutats ongan dins l'acadèmia de Bordèu, un diplòma que valide almens tres ans d'estudis superiors es requerit e lo salari mesadièr poirà anar de 1500 èuros bruts a 2000 èuros bruts. Lo contracte, un CDD, serà al maxim de 12 meses.

 




abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article