Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

França: lo prètz de gròs de l’electricitat previst per 2023 atenh un nòu recòrd amb mai de 1000 èuros lo megawatt per ora, mentre que costava pas que 85 èuros fa un an

En un an, lo prètz es estat multiplicat per dètz, subretot a causa de l’agotament dels fluxes del gas rus cap a Euròpa dempuèi la debuta de la guèrra en Ucraïna

| Tom

Tèxte legit

Lo mercat de l’electricitat es de mai en mai tendut. Lo prètz de gròs per 2023 en França a superat, divendres 26 d’agost, un nòu recòrd amb mai de 1000 èuros lo megawatt per ora (MWh) mentre que s’avalorava a mai o mens 85 èuros fa un an.
 
Mai d’una causa son a l’origina de l’envolada dels corses, en començant per l’agotament dels fluxes de gases russes cap a Euròpa dempuèi la debuta de la guèrra en Ucraïna: un nombre elevat de centralas termicas utilizan de gas per generar d’electricitat. Quand lo gas se rarefica, son prètz puèja a de nivèls recòrd.
 
En França, d’aqueste moment, sols 24 dels 56 reactors nuclears d’EDF foncionan, a causa de problèmas de corrosion, çò que redutz la produccion electrica francesa a un nivèl istoricament bas, e fa aumentar los prèses mecanicament, çò rapòrta Franceinfo.


 
 
abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Aquí ont se pagava 100 € del mes, aquò significa que caldriá pagar d'ara enlà mai de 1 000 € per una meteissa consommacion. Imaginatz seriosament que las gents pòsca endurar un augmetacion d'aquela mena ? "Endurar", vòli dire, "financiàriament"… Los mieus companhs jaunevestits de giratòri non podián arribar al final del mes amb çò qu'aquò lor costava fa quatre ans. Caminam plan planet cap al caòs ? Afar de seguir, tot segur !

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article