Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo programa Artèmis prepara lo retorn sus la Luna

Los dos astronautas causits per trepejar lo satellit en 2025 seràn una femna e una persona afroamericana

Tèxte legit

A començat lo programa Artèmis, que deu menar tornarmai d’umans sus la Luna e i establir una basa permanenta. Lo lançament de la mission Artèmis 1 èra previst ièr diluns, mas s’es reportat a divendres que ven, 2 de setembre, a causa d’una pèrda de carburant dins lo tresen motor de la fusada. Serà sens astronautas e sa tòca es de provar una nòva fusada de lançament colossala e la nau espaciala Orion.
 
Seguirà la mission Artèmis 2 en 2024, qu’assajarà un vòl amb d’umans, abans que, en 2025, Artèmis 3 mene de personas sul satellit. La NASA a presentat la còla iniciala, formada de 18 astronautas, e assegura que los dos causits per trepejar la Luna seràn, pel primièr còp, una femna e una persona afroamericana.
 
La tòca de la mission es de tornar mandar d’astronautas sus la Luna en cercant d’i establir una basa permanenta. Aital se començarà de testar los sistèmas per explorar d’autras destinacions mai luènhas coma la planeta Mart.

 

 





 




abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Es pas la fugida endavant, es la fugida cap amont... que finalament ten lo meteis merit : evitar de prene al seriós los problèmas de l'umanitat sus la tèrra. De pas confondre amb la formula erronèa "los problèmas de la tèrra" per çò qu'ela se'n chauta plan se s'i pèrd la possibilitat de vida.
E apuèi, i a pas de qué s'estabosir. Cal pas oblidar que lo primèr qu'anèt visitar los "Estats de la Luna" foguèt un Gascon, de Brageirac per mai e precisions. E aquel valent de Cirano no'n faguèt un brave reportatge.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article