Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sant Estève de Tiniá: an descobèrt las traças d’un reptil d’abans l’epòca dels dinosaures

Serián d’un Chirotherium barthii d’entre 3 e 4 mètres de long qu’abitava dins las tèrras aridas de Gavotina fa 242 milions d’ans

Tèxte legit

Trobalha excepcionala a Sant Estève de Tiniá (Val de la Tiniá): an descobèrt de traças d’un reptil d’abans l’epòca dels dinosaures, çò rapòrta France 3. Segon los paleontològs de laboratòri del jaç de la Bauma del Lazaret, las traças serián d’un Chirotherium barthii, çò es un reptil long d’entre 3 e 4 mètres qu’abitava dins las tèrras aridas de Gavotina fa 242 milions d’ans. “Avèm pogut observar qu’èra quasiment a venir bipède”, çò a assegurat Emmanuel Desclaux de la còla del Lazaret, per la forma dels tralhs.
 
La descobèrta la faguèt un passejaire en setembre de 2020. Ara los scientifics, gràcias a las nòvas tecnologias, venon de conclure a l’excepcionalitat de la trobalha.

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article