Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Masèl en Canadà: dètz personas mòrtas e 15 de nafradas

La majoritat dels atacs se son tenguts dins la resèrva de la nacion cree de James Smith

Las autoritats ensajan de localizar dos suspèctes d’aver perpetrat lo masèl
Las autoritats ensajan de localizar dos suspèctes d’aver perpetrat lo masèl | Michael Bell/The Canadian Press via AP

Tèxte legit

Almens dètz personas mòrtas e una quinzena de nafradas es lo tragic bilanç d’un escotelament multiple qu’aguèt luòc dimenge passat al centre de Canadà. Al total s’es identificat 13 scènas del crime, la majoritat dins la resèrva de la nacion cree de James Smith, e tanben en divèrses endreches de la vila de Weldon, dins la província de Saskatchewan, al centre del país. Es possible que i aja mai de victimas.
 
Segon los primièrs indicis de l’enquista, qualques unas de las victimas foguèron atacadas intencionalament, mas qualques autras foguèron agarridas a l’azard.
 
Las autoritats ensajan de localizar dos suspèctes d’aver perpetrat lo masèl: Damien Sanderson, de 30 ans, e Myles Sanderson, de 31. La polícia los recèrca tanben dins las províncias de Manitòba e Albèrta. (Mesa a jorn a 10h: Damien Sanderson l'an trobat mòrt)
 
La Federacion de las Nacions Indigènas Sobeiranas a indicat que los atacs poirián èsser restacats a las drògas. "Es la destruccion qu’afrontam quand las drògas illegalas nocivas ocupan nòstras comunautats". Pasmens, la polícia ditz que “parlar d’un motiu es extrèmament malaisit ara per ara”, mentre que fòrça victimas foguèron atacadas aleatòriament.




abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article